KARŞIYAKA Opera ve Tiyatro Sahnesi, 4 ve 5 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek iki ayrı konserde, sanatseverlere Finlandiya şarkılarından Beethoven’a uzanan müzik ziyafeti yaşatacak.
Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi, bu kez yurtiçi ve yurtdışında verdiği konserlerle, ülkemizdeki operalarda gösterdiği performansla adından sıkça söz ettiren Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçılarından tenor Ünüşan Kuloğlu’nu ağırlayacak. Kuloğlu’na Ankara Devlet Opera ve Balesi Korrepetitörlerinden Aylin Özuğur eşlik edecek. “Helsinki’den Karşıyaka’ya” başlıklı şan konseri ile sanatçılar 4 Şubat Salı günü saat 20.00’de Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde sanatseverlere Finlandiya şarkılarının en seçkin örneklerini sunacak. İki bölümden oluşan etkinliğin ilk bölümünde Sibelius’un ikinci bölümde ise Kilpinen, Kuula ve Merikanto’nun yapıtları seslendirilecek.
Türkiye’nin önde gelen oda müziği topluluklarından Borusan Quartet de Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşacak. Kemanlarda Esen Kıvrak, Olgu Kızılay, viyolada Efdal Altun ve Çelloda Çağ Erçağ’dan oluşan Borusan Quartet; sanatseverlerin heyecanla beklediği sezonun üçüncü konserini 5 Şubat Çarşamba günü saat 20.00’de gerçekleştirecek. İki bölümden oluşan etkinliğin ilk bölümünde ünlü bestecinin No.5 Op.18/5 ve No.8 Op.52/2 dörtlükleri, ikinci bölümde ise No.15 Op.132 dörtlüğü seslendirilecek.
FOTOĞRAF