KARŞIYAKA Belediyesi’nin kardeş şehri Gürcistan’ın Kutaisi Belediye Meclis Başkanı Malkhaz Chrelashvili, Belediye Başkanı Cevat Durak’ı ziyarete geldi. Yaklaşık üç yıl önce başlayan kardeşlik işbirliğinin daha da arttırılabilmesi için ortak projeler geliştirmek istediklerini belirten Cherashvili, projeler için yol haritası oluşturmak istediklerini söyledi.
Karşıyaka Belediyesi hizmetleri arasında yer alan örnek projeleri Kutaisi’ye taşımak istediklerini belirten konuk meclis başkanı, Karşıyaka Belediyesi Şantiye Tesisleri, Deprem Eğitim Merkezi, Mavişehir Spor Salonu, Atakent Ahmet Taner Kışlalı Parkı, Tay Park gibi yerleri gezerek, bilgiler aldı. Farklı anlayışla hazırlanan park ve rekreasyon alanları ile afete yönelik çalışmalardan oldukça etkilendiğini belirten Chrelashvili, “Yerel yönetimler arasında başlayan birlikteliğinin farklı sonuçlarının da olmasını istiyoruz. Karşıyaka ziyaretimde oldukça önemli görüşmelerim oldu. Başkan Durak’ın yakın ilgisi ve desteği ile önemli girişimlerimizin olacağına inanıyorum. Ziyaret sonrası ortak projeler konusunda rapor hazırlayıp iki kentin meclisine sunmayı planlıyorum. Gösterilen yakın ilgi nedeniyle herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Kutaisi ile başlatılan kardeşlik ilişkilerinin çok hızlı geliştiğini belirten Başkan Durak da “Kutaisi’de iş yapan işadamlarımızın girişimleri ile başlayan ilişkilerde önemli adımlar atıldı. Belediye olarak kardeş kenti ziyaret ettiğimizde yakın ilgi gördük. Bu yakınlaşmanın arttırılmasını istiyoruz. Ortak geliştirebileceğimiz tüm projelere hazırız. Kültürel ve sanatsal işbirlikleri başta olmak üzere iki kent arasında her türlü ortaklığa hazırız” diye konuştu.
FOTOĞRAF