İZMİR Üniversitesi ile “Çocuklarımızı Kazanalım' projesi kapsamında akademisyenlerden “Eğitim, Hukuk, Psikoloji, Çocuk Gelişimi ve Sağlık' eğitimleri alan Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis birimi çalışanları, çocukları karne hediyesi olarak bowling oynamaya götürdü.
Avrupa Birliği destekli “Dezavantajlı Çocukların Topluma Kazandırılması' projesi kapsamında Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis biriminde görev yapan 30 polis ve işbirliği içinde bulundukları 90 çocuk keyifli bir gün geçirdi. Daha önce polis abla ve ağabeyleri ile birlikte sinemaya giden, futbol ve voleybol turnuvalarında mücadele ruhunu yaşayan çocuklar, bu kez de bowling oynamayı öğrendi. Proje Koordinatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş’in yaptığı, Eğitim Koordinatörü Öğr. Gör. Bahar Yeşim Deniz ve Çocuk Gelişimi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Elif Öztürk Yılmaztekin eşliğinde İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bahadır Engin ve Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Gökhan Emiroğlu’nun da katıldığı etkinlik çocuklara farklı bir deneyim yaşattı. Bowling oynamayı ilk kez deneyen ve kurallarını öğrenirken eğlenceli saatler geçiren çocuklar, yıl sonunda da iyi notlar getireceklerine dair polis ağabey ve ablalarına söz verdi.
22 Ekim’den bu yana İzmir Üniversitesi’nde her hafta 5’er saat, interdisipliner şekilde aldıkları Eğitim, Hukuk, Psikoloji, Çocuk Gelişimi ve Sağlık eğitimlerinin çocuklarla ilişkilerine farklı bir anlayış getirdiğini belirten Toplum Destekli Polis Birimi çalışanları, “Eğitimlerimiz başladığından bu yana birlikte sinemaya gittik, futbol ve voleybol oynadık. Hayatında ilk kez bowling oynayan çocuklarımızın heyecanını paylaştık. Her etkinlikte ilişkilerimizin biraz daha gelişmesi, çocuklarımızı özellikle eğitim hayatlarında daha başarılı olmaya şevklendiriyor” diye konuştu.
FOTOĞRAF