MANİSA Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın (STSO) işadamlarından oluşan A Takımı’nın organize ettiği Kariyer Günleri’nin ilk konuğu dünya markası haline gelen Norm Cıvata’nın Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uysal oldu.
Norm Cıvata Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uysal, A Takımı’nın düzenlediği Kariyer Günleri’nde gençlere tecrübelerini aktardı. İşadamları konferansa yoğun ilgi gösterince, 200 kişilik salonda boş yer kalmadı. Salihli’ye oğlu Nedim Uysal ile birlikte gelen Fatih Uysal, 1981 yılında üniversitede okurken iş hayatına atıldığını söyleyerek, başarılı olmanın püf noktalarını anlattı. ’Ticarette Başarının Sırları’ konferansının açılış konuşmasını yapan Salihli TSO A Takımı Başkanı Ali Özdaş, büyüklerin tecrübelerinden yararlanmayı çok önemsediklerini ifade etti. Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, hemşehrileri Nedim Uysal’ın kurduğu ve oğlu Fatih Uysal’ın devam ettirdiği Norm Cıvata’nın başarılı çalışmalarını yakından izlediklerini ve örnek aldıklarını kaydetti. Salihli’ye yatırım yapacak işadamlarının her zaman yanında olacaklarını ifade eden Yüksel, “Dünya çapında marka yaratmış, 35 ülkeye ihracat yapan Norm Cıvata’nın tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz” dedi.
YABANCI DİLİN ÖNEMİ
1981’de 30 metrekarelik bir dükkanda Norm Cıvata’nın pazarlama ayağı olan Standart Cıvata’yı kurduğunu söyleyen Fatih Uysal, okuldan sonra arkadaşları kafelerde zaman geçirirken, kendisinin yoğun bir tempoda çalıştığını anlattı. Kolej mezunu olduğu halde İngilizcesinin yetersiz kaldığını ve yabancı dilini geliştirmek için pek çok takviyeler yaptığını belirten Uysal, gençlere yabancı dil konusuna çok önem vermeleri gerektiğini bildirdi.
Norm Cıvata’nın başarısının altında kaliteye ve Ar-Ge’ye verdikleri önemin yattığına dikkat çeken Uysal, “Ford, Fiat, BMW, Audi, Renault gibi pek çok dünya markasına ürün veriyoruz. Dünya markalarına ürün vermek ise kaliteden geçiyor. Bu bir takım oyunu ve ekibin eğitimi çok önemli. Sisteme yapılan yatırımlar bizim için çok önemli. Yazdığını yap- yaptığını yaz ilkesiyle çalışıyoruz. Böyle olunca, personel işten ayrılsa bile, yerine gelen kısa zamanda adapte olabiliyor” diye konuştu.
2013 yılının kendileri için bir dönüm noktası olduğunu belirten Uysal, geçtiğimiz yıl Salihli’yi ikinci üretim üssü olarak seçtiklerini ve Salihli Organize Sanayi Bölgesi’nde 3 fabrika kurma kararı aldıklarını anlattı.
SALİHLİ, ()
FOTOĞRAF