ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde yaşayan karikatür sanatçısı Mehmet Düzenli'ye, çizimlerinde Adnan Oktar'a hakaret ettiği gerekçesiyle 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Serik'de oturan karikatür sanatçısı Mehmet Düzenli hakkında geçen yıl çizdiği 25 karikatürde, Andan Oktar'a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı. 3 aydan 2 yıla kadar hapsi istenen Mehmet Düzenli'nin yargılanmasına Serik 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Davanın ilk duruşmasında Mehmet Düzenli hazır bulunurken, Adnan Oktar'ı avukatı Çiğdem Kuş temsil etti. Duruşmada ifade veren karikatürist Mehmet Düzenli, profesyonel karikatür sanatçısı ve Türkiye'nin tek ahşap karikatür ustası olduğunu hatırlattı.

HAKARET KASTIM YOK

Çizimlerinde hiçbir zaman Adnan Oktar'ın kişiliğini ve Şahsını hedef almadığını vurgulayan Düzenli, "Pek çok mizah dergisinin Antalya temsilcisiyim. Farklı siyasi görüşlerdeki dergi ve gazetelerde çalıştım. Türkiye'de o kadar din eğitimi almış akademisyen varken, Diyanet İşleri Başkanlığı gibi bir kurum varken, hiçbir dini eğitimi olmayan Adnan Oktar'ın bu konuda telkinde bulunması, toplumu yönlendirmesini eleştirdim. Burada Adnan Oktar'ın kişiliğini hiçbir zaman hedef almadım. Sadece yaptıklarını eleştirdim" dedi.

Adnan Oktar'ın avukatı Çiğdem Kuş ise sanığın müvekkiline hakaret ettiğini savunarak, ilgili maddelerce cezalandırılmasını talep etti. Tarafların savunma ve taleplerinin ardından mahkeme başkanı duruşmayı karar için 10 Nisan'a erteledi. (FOTOĞRAFLI)