ALANYA Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu'nda düzenlenen seminerde Dr. Çetin Özbey tarafından öğretmenlere otizmli ve iletişim yetersizliği olan bireyler konusunda yapılması gerekenler anlatıldı.

Oba Beldesi'nde faaliyet gösteren Özel Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu'nda Sembol Temelli İletişim Programı (STİP) konulu mesleki gelişim semineri düzenlendi. Zihinsel engelli ve otizmli kişilerle ilgili yaptığı çalışmalarla tanınan Dr. Çetin Özbey'in seminerine 12 öğretmen katıldı. Dr. Özbey, programın 3 yaş üstü, söylenenleri anlayan ancak konuşamayan, anlamsız konuşan ve konuşmaları anlamayan, tek sözcük kullanan, otizmli, down sendromlu ve zihinsel engelli bireyler için kullanılabildiğini belirtti.

Dr. Özbey, "Bu program sayesinde kısa sürede sonuca ulaşılma şansı var. Program, konuşma becerilerinin gelişmesi, iletişim başlatılması, problem davranışların azaltılması, sosyal becerilerin arttırılması, takıntı ve anlamsız davranışların azaltılmasında büyük rol oynuyor" dedi. Seminere katılan Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu Kurucu Müdürü Psikolog Feridun Özdeş ise öğretmenlerin mesleki gelişimi için seminerin faydalı olduğunu kaydetti. Seminer sonunda Dr. Çetin Özbey, katılımcılara sertifika verdi. (FOTOĞRAFLI)