CHP Konak Belediye Başkan aday adayı Kemal Karataş, hem belediyecilik hem de parti yöneticiliği konusunda 40 yıllık tecrübesinin olduğunu belirterek, “Partili yetkili organlarından görev istiyorum. 2009’da partim beni Konak Belediye Başkan adayı olarak gösterdi. Ancak talihsiz bir şekilde adaylığım düştü. Partimin bana gerekli vefayı göstereceğine inanıyorum” dedi.
2009 Yerel seçimi öncesi dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından Konak Belediye Başkan adayı gösterilen, ancak CHP İzmir İl Başkanlığı görevinden zamanında istifa etmediği gerekçesiyle, yapılan itiraz üzerine, İl Seçim Kurulu tarafından adaylığı düşürülen Kemal Karataş, genel merkezden görev bekliyor. Karataş, aday adaylığı sürecinde en iddialı ve gerçekçi projeleri ortaya koyduğunu belirterek, “Konak’ta Başka Biçimde Yaşamak’ başlıklı 20 projeyi hem örgütümüzle hem de seçmenlerle paylaştık. Bu konuda İzmir halkından ve örgütten büyük bir destek aldım. Sunduğum projeler beğeniyle karşılandı. Adaylığım kesinleşirse en heyecanlı ve azimli bir şekilde bu projeleri hayata geçirmek için çalışacağım. Geçmiş dönemlerde hem belediyecilik hem parti yöneticiliği anlamında 40 yıllık tecrübem var. Partimin yetkili organlarından görev istiyorum. Örgütümün ve hemşerilerimin başını eğmeden çalışacağımdan herkes emin olmalıdır” dedi.
“DİKKATE ALACAKLARDIR”
Karataş, aday olup seçilmesi durumunda Türkiye’de ilk defa uygulanacak projeleri hayata geçireceğini belirterek, “2009’da hakkımın yendiğini herkes biliyor. Genel merkez bunu dikkat alıp vefa göstereceklerine inanıyorum. İzmir halkı ve partililerimiz beni her zaman takdir etmiştir” dedi. Karataş’ın yapmayı vadettiği projelerin bazılarının isimleri şöyle: Yeşildere, Cumhuriyet Parkı, Semt Evleri, Kreş, Belediyem, İşpotacılar, Gönüllüler, İzmir Karnavalı, İzmir Caddesi, Konak-Alsancak-Güzelyalı Sakinleştirme projesi.
Elif DEMİRCİ / İZMİR, ()
FOTOĞRAF