Konak Belediyesi’nin katkılarıyla, ünlü roman yazarı ve eski bakanlardan Yılmaz Karakoyunlu tarafından kaleme alınan “Karantinalı Despina müzikali’ Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İzmirli sanatseverler ile buluştu. Nurhan Damcıoğlu’nun sahnede lokomotif görevi üstlendiği müzikalde adeta görsel şölen yaşandı. İzleyenler yaklaşık iki saat süren müzikalde şarkılara eşlik etti; alkışlarıyla da ilk kez sahnelenen oyunda sanatçılara moral verdi.
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, müzikalin önce İzmir’in ilçelerinde ardından da Türkiye’nin dört bir yanına izleyiciler ile buluşturmak istediğini söyledi. Başkan Tartan, kentine ve kültür değerlerine sahip çıkan bir anlayış ile Karantinalı Despina Müzikali’ne ev sahipliği yaptıklarını hatırlatarak, “10 Kasım’da Ulu Önder Atatürk’ün 2 bin 400 kişiden oluşan dev maskını; geçtiğimiz 10 Kasım’da da Atatürk’ün ışıklar içinde yürüyüşüyle Kordon’dan Alsancak’a kadar bütün Atatürkçüleri, laik Cumhuriyet sevdalılarını buluşturduk. Konak Belediyesi olarak kültür ve sanatın aydınlığını bütün topluma yayma adına etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bundan onur duyuyoruz. Bizimkisi sadece bu aydınlığı topluma ulaştırmak adına çorbaya tuz katmaktı. Asıl güzellik de sizin burada sevginizi yansıtarak katkınız oldu” diye konuştu.
İzmirli şair Attila İlhan'ın ünlü şiiri “Bir gül takıp da sevdalı her gece saçlarına. Çıktı mı deprem sanırdın” dizeleri ile başlayan şiirinden yola çıkılarak oyunlaştırılan Karantinalı Despina müzikalini izlemek için gelen İzmirli sanatseverler erken saatlerde uzun kuyruklar oluşturdu. Ücretsiz dağıtılan biletlerin tükenmesinin ardından ayakta kalan seyirciler sahnede yer alan koltuklara oturtuldu ve oyuna ayrıca bir görsellik katıldı. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, müzikali ailesi, Yılmaz Karakoyunlu, eski bakanlardan Suat Çağlayan, eski Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ ve İzmirli sanatseverlerle izledi.
Müzikalin; Genel Sanat Yönetmenliğini İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Tuba Sanatçısı ve eski müdürü Kenan Gökkaya yaptı. Oyunun şiir ve anlatımlarını Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ gerçekleştirdi. Ünlü Türk kantocusu, ses sinema ve tiyatro sanatçısı Nurhan Damcıoğlu da dünden bugüne kantolarla solist olarak yer aldı. İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Solist Sanatçısı Derya Gönüldaş ve İzmir Devlet Opera ve Balesi Solist Sanatçısı Oğuz Çimen ise döneme ait Tangolar, Valsler, Türkçe ve Rumca şarkılar seslendirdi. İzmir Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları Balerin Burcu Olguner ve Balet Görkem Dizdar da döneme ait Tango, Vals, Operet ve Zeybeklerle müzikale görsellik kattı ve dakikalarca alkışlandı.
İzmirli resim ve heykel san atçısı Cahit Koççoban tarafından etkinlik esnasında 3x2 metrelik 4 ayrı tuvale resimler yaptı.
Mehmet KURT, İZMİR () Fotoğraf Parametresi: KarantinalıD
01) Ziya-Ayşen Nazlı
02) Ayla Sert, Hülya Işlak
03) Aynur-Hakan tartan
04) Füsun, Alim, Ayşe Şenocak
05) İbrahim, Melisa Yüncü
06) Sergül Gökdermen, Fuat-Dilek Özdal
07) Sevgi Kopmaz
08) Suat Çağlayan, Yılmaz Karakoyunlu
09) Ulvi Puğ, Nurhan Damcıoğlu, Derya Gönüldaş, Kenan Gökkaya
10) Yıldız Kültür
11-23) Sahneden