DENİZLİ’nin turizmi ile ünlü Karahayıt Beldesi’ne ulaşımı sağlayan karayolu, uluslararası standartlara kavuşuyor. Bu ay içinde bitirilmesi planlanan yol sıcak asfaltla kaplanırken, belde girişine de kilit taş örülecek.
Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Karahayıt Beldesi’nde yapımı devam eden yol çalışmasını yerinde inceledi. Beraberinde Vali Yardımcısı İsmail Soykan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Edip Yılmazlı ile birlikte devam eden yol çalışması ve kilit taşı döşeme işini inceleyen Vali Demir, yetkililerden bilgi aldı. Eksik gördüğü konuların düzeltilmesi ve çalışmaların en kısa sürede bitirilmesi talimatını veren Vali Demir, Türkiye’de ilk defa uygulanan “Termal Sağlık Kenti” projesine yol çalışmalarının tamamlanmasıyla bir tuğla daha koyduklarını söyledi. Devam eden TOKİ Kentsel Dönüşüm Projesi ve Denizli Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen “Pamukkale Termal ve Sağlık Şehir Ormanı’ projelerinin de hızla devam ettiğini hatırlatan Vali Demir, yol çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte beldenin çehresinin değişeceğini ve modern bir görünüme kavuşacağını öne sürdü.
Pamukkale-Karahayıt yolu iyileştirme çalışmaları kapsamında daha önce Pamukkale Beldesi ile Karahayıt Beldesi girişine kadar olan kısıma sıcak asfalt kaplama yapıldı. Karahayıt Beldesi girişine kadar yapılan asfalt kaplamanın bittiği yerden belde merkezine kadar olan kısma kilit taşı döşeme yapılıyor. İhale kapsamında 14 bin 750 metrekarelik alanda kilit taşı döşemesi yapılacak yol 568 bin liraya mal olacak.
Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, ()
Fotoğraf