KARABAĞLAR Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, kendisini ziyarete gelen CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Muhittin Selvitopu'na “Partimin emrindeyim. Yeter ki İzmir'i AKP'ye kaptırmayalım” diyerek destek verdi.
Karabağlar Belediye Başkan Adayı Harita Mühendisi Muhittin Selvitopu, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm'ü makamında ziyaret etti. Ziyarete Konak Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Mehmet Türkbay da katılırken, Selvitopu Kürüm'e çiçek takdim ederek çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Selvitopu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren ve kendisine kesinlikle kırgın olmadığını belirten Başkan Sıtkı Kürüm, yerel seçimde her türlü desteğe hazır olduğunu söyledi. Kürüm şöyle konuştu:
“Karabağlar zor bir bölge. Sizlere, partime, herkese hakkımı helal edebilmem için ne yapıp edin seçimleri alın. Aday kim olursa olsun Karabağlar'ı, İzmir'i AKP'ye kaptırmayalım. Çünkü Türkiye'nin umudu burası. Partimiz başarılı oldukça Türkiye'de herkes bizimle seviniyor. Elimizden gelen her türlü desteği, yardımı vereceğiz. Devam eden projelerimizin yanı sıra kağıda yeni dökülen projelerimiz ve kafamızda oluşan birtakım projelerimiz var. Bunları da zaman içerisinde sizlerle paylaşacağız. Ancak en büyük proje seçimi almaktır. Her ikimiz de teknik elemanız ve yerine göre projeleri yaparız. Hangi noktada ihtiyaç duyulursa biz partimizin emrindeyiz. Önemli olan burayı kazanmaktır.”
Başkan Kürüm bazı işçilerin işten atılacağı yönünde dedikoların ortalıkta dolaştığını hatırlattı ve bunların doğru olmadığını bildiklerini belirterek Selvitopu'na bu konuda bilgi verdi. Kürüm ayrıca, Selvitopu'nun Büyükşehir Belediyesi ile daha uyumlu çalışacağına inandığına da dikkat çekti ve “Büyükşehir Belediyesi ile daha iyi anlaşacağınız inancı bende oluştu. Bu durum Karabağlar halkına olumlu yansıyacağı için ben de mutlu olurum. Sizlere her zaman bu kapı açıktır. Ayrıca çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.
Başkan Kürüm'ün bir başka partiye geçeceği ihtimalini bile hiç düşünmediğini ve bu konudaki söylentileri hiç ciddiye almadığını belirten Muhittin Selvitopu ise Kürüm'ün köklü bir partili olduğunu ve kolay kolay partisini bırakıp gitmeyeceğini söyledi. Bu birlikteliğin, dayanışmanın ardından artık hizmet etmeye odaklandıklarını vurgulayan Selvitopu, “Ben aday olabilirdim, başka bir arkadaşımız aday olabilirdi. Benim fikrim parti kararına sonuna kadar saygı duymaktır. Seçim sürecine girilirken hedef hizmet olmalıdır. Amaç var olan şeyleri daha da ileriye taşımaktır. Yoksa var olanı kötülemek, var olanı eleştirmek bunlar iş değildir. Önemli olan her şeyin daha iyisini yapmaktır. Benim anlayışım, tarzım budur” değerlendirmesinde bulundu.
Muhittin Selvitopu işten çıkarma dedikodularına da açıklık getirerek bu tür söylemlerin gerçeği yansıtmadığını, göreve gelmesi halinde hiçbir işçiyi işten çıkarmayacağını söyledi. Selvitopu bu konudaki görüşlerini de şöyle ifade etti:
“Bu tür söylentileri kimler çıkarıyorsa yanlış yapıyorlar. Bizim düzgün çalışan insanlarla hiçbir sorunumuz olmaz. Hiç kimse korkmasın. Yanlış yapanı ise uyarırız. Görevini layıkıyla yapan çalışanlarla hiçbir zaman sorun olmaz. Yıllardır bürokrasinin içindeyim. Her zaman çalışandan yana olmuşumdur. Başkanlar gelir gider ama buradaki personel kalıcıdır. “İşten atılmalar olacak' gibi söylentiler kesinlikle doğru değildir. Zaten böyle bir şey bana yakışmaz. Ayrıca çalışanlarımızın siyasi düşüncesi de farklı olabilir. Bu konuda da hiç kimse endişe duymasın. Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Demokrat insanlarız. Demokrasiyi içimize sindirmemiz lazım ki bu konuda örnek olabilelim.”
CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Muhittin Selvitopu, Başkan Sıtkı Kürüm'ü hafta sonu gerçekleştirecek seçim bürosunun açılışına davet etti. Kürüm ise açılışa katılarak destek vereceklerini ve böylelikle de bazı partililerin önyargılarını gidermiş olacaklarını söyledi.
FOTOĞRAF