Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Sevgiyolu’ndaki Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanlığı’na olan ziyaretini binlerce vatandaşla birlikte yaptı.
Sloganlara ve gelen tüm Bayraklılara teşekkür ederek sözlerine başlayan Karabağ, “Halkçı Başkan olmak güzel. Ben zaten halkın kendisiyim, sizden biriyim. Ben Bayraklı’yı beğenmeyip üç-beş kuruş para bulduktan sonra Karşıyaka’ya oraya buraya gidip yerleşip sonra da Bayraklı’ya gelip “Ben belediye Başkanı olacağım’ diyenlerden değilim. 2009 yılı seçimlerinde karşınıza Bayraklılı olmayan bir müteahhit çıkardılar. Fark yediler. Şimdi ama yine müteahhit olsun Bayraklının içinden olsun dediler. Bayraklı’nın içinden çıkmış, gecekondusunda yetişmiş biri olarak şunu söylüyorum Bayraklı’nın bir karış toprağını haramilere yedirmeyeceğiz. Şimdi bakıyorlar bir aday yetmiyor. Araştırıyorlar birkaç aday daha çıkaralım diye. Topunuz gelin” dedi.
Karabağ, “Şimdi 30 Mart gecesi bu ülkeyi karanlığa götüren güçlerden kurtarmamız gerekiyor. Allah, Allah, Allah diyerek yüce Allah’ı kullanarak bu ülkeyi soymak isteyenlere fırsat vermeyelim. Bayraklı insanı eskiden Bayraklılıyım demeye utanırdı. Bornova’nın mahalleleri ve de Karşıyaka Soğukkuyu aksı Bayraklı’ya bağlanmak istemedi. Şimdi gidin sorun. Bornova aksındaki mahalleler iyi ki Bayraklılı olmuşuz. Sınırlarına gittiğimde sınırlardaki halkımız Başkanım bizi de Bayraklı’ya bağlasana diyorlar. Biz Bayraklı gecekonduları İzmir’e yön vereceğiz. İzmir Türkiye’ye yön verecek. Yolumuz uzun ve zor bir yol. Biz bunları aşarız. Benim hayatımda kolay bir şey olmadı. Direne direne kazandık. Direne direne kazanmaya devam edeceğiz. Bayraklıyı eşkıyaya teslim etmeyeceğiz. Yolumuz yolunuz açık olsun” diye sözlerine son verdi.
Karabağ daha sonra Bayraklı İlçe Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte sohbet etti. Yaklaşan yerel seçimler öncesi daha sık bir araya geleceklerini dile getiren Başkan Karabağ “çalışmaya devam” dedi.
İZMİR ()
foto