MANİSA Kızılay Kan Merkezi, 2013 yılında belirlediği 44 bin ünite kan hedefini geçerek 50 bin ünite kan topladı. Merkez, 2014 yılında da aynı hedef için çalışmalara başladı.
Kanın en çok ihtiyaç duyulduğu hastaneler Kızılay’a kan bağışı kampanyası için destek verirken Manisa Devlet Hastanesi, Merkez Efendi Devlet Hastanesi, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi ve Özel Grandmedikal Hospital’den sonra Özel Sekiz Eylül Hastanesi de ilk kez kan bağışında bulundu. Kampanya kapsamında kan bağışçısı olan Dahiliye Uzmanı Dr. Yılmaz Atlı, Halkla İlişkiler Sorumluları Aylin Ak, Duygu Kesiktaş, hastane personeli ve hastanede kalan vatandaşlar kan bağışında bulundu.
Manisa Kızılay Kan Merkezi’nden Dr. Ayhan Öteyüzoğlu, toplanan kanların çoğunun hastanelerdeki ihtiyaç sahibi insanlar için kullanıldığını belirterek, “Bu çerçevede özel ve devlet hastaneleri gerçekleştirdikleri kampanyalarla Kızılay’a destek oluyor. Özel Sekiz Eylül Hastanemizde ilk defa böyle anlamlı bir kampanya düzenliyor. Destek olan Özel Sekiz Eylül Hastanesi Başhekimi Dr. Serdağ Etiz ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz” dedi.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, ()

Fotoğraflı