TÜRK Üniversiteli Kadınlar Derneği üyeleri, İzmir Kadın Müzesi’ni ziyaret etti.
Türk Kadınlar Konseyi Genel Başkanı, Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği Genel Başkanı ve Devlet Eski Bakanı Işılay Saygın’ın da katıldığı ziyaret sırasında kadınlar, müzeyle ilgili bilgi aldı. Türkiye çapında 20 şubesi ve 1100 üyesi bulunan Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin Genel Başkanı Nazan Moroğlu, “Kadınların birikimi her zaman göz ardı edilmiştir. Bu nedenle Konak Belediyesi’ne kadınlar adına bir kadın müzesi kurulmasına öncülük ettiği için teşekkür etmek istiyorum. Kadınla ilgili birikimleri bir arada tutmak ve özellikle görünür kılmak çok önemli. İçinde yaşadığımız dönemde böyle bir kadın müzesi açılması gerçekten önemli bir olay” diye konuştu.
Derneğin 1949 yılında üniversite mezunu ilk kadınlar tarafından kurulduğunu vurgulayan Moroğlu, “Türkiye’nin ilk üniversite mezunu kadınları tarafından kurulmuş olan derneğimizin başta Süreyya Ağaoğlu gibi kurucu kadınlarımızın resimlerini de burada görmek bizim için gurur ve mutluluk verici. Derneğimizin kurucuları bundan 65 yıl önce üniversite okuma mücadelesi vermişlerdir. Çünkü okudukları dönemde üniversiteler, sadece erkeklere açıktı. Büyük bir mücadeleyle sınıflar açtırarak kız öğrenciler de üniversiteye girmeye başladılar” dedi.
Işılay Saygın ise “Türkiye’de ilk defa bir kadın müzesi açılıyor. Bunun için bütün kadınlar adına ve İzmir halkı adına Hakan Tartan başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Fakat maalesef bu kadar güzel hizmet eden insanlar toplumda saygınlığı sevgisi çok yüksek olmasına rağmen maalesef bazı idareciler tarafından takdir edilemiyor. Onun için de bütün kadınlar adına büyük üzüntü duyuyoruz” diye konuştu.
FOTOĞRAF