KÜTAHYA’nın 25 bin 690 nüfuslu 2’nci büyük ilçesi Simav’a bağlı Değirmenciler Mahallesi jeotermal enerjiye kavuştu. 500 konutlu mahallenin muhtarı İrfan Çetiner, 20 yıllık hayallerinin gerçeğe dönüştüğünü söyledi. Çetiner, jeotermal enerji sayesinde kara kışın sorun olmaktan çıktığını belirtti.
Değirmenciler Mahallesi’ndeki konutlara jeotermal enerji verilmesiyle ilgili tören düzenlendi. Törene Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan (DP), ilçe başkanı Şaban Örs (DP) belediye bürokratları ve mahalleli katıldı. Törende konuşan Başkan Kasım Karahan, hedeflerinin 18 mahalledeki 16 bin konutun tamamını jeotermal enerjiyle ısıttıktan sonra Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmek olduğunu söyledi. Jeotermal enerjiyle konut ve işyeri ısıtma projesinin önceden belirlenen plan ve program kapsamında titizlikle yürütüldüğüne vurgu yapan Başkan Karahan, Değirmenciler Mahallesi’nden sonra çalışmalarını Cuma ve Karşıyaka mahallelerine kaydırdırdıklarını bildirdi.
Yeşilova Mahallesi’ndeki çalışmaların da büyük bir kısmının tamamlandığını ve önümüzdeki bir iki haftalık süreçte buradaki konut ve işyerlerine de jeotermal enerji verilmeye başlanacağını ifade eden Başkan Karahan, Simav’ın elindeki mevcut enerjinin ilçenin tamamına yetecek kapasitede olduğunu bildirdi.
Mehmet YENEN / SİMAV, () FOTO