İZMİRLİLER BİSİKLETLERİ SEVDİ İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin “Yollar Artık BİSİM' adıyla hayata geçirdiği bisiklet projesi İzmirlilerden büyük ilgi gördü.
Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İZULAŞ A.Ş. tarafından işletilen sisteme kısaca BİSİM adı verildi. “Yollar artık BİSİM' sloganıyla geçen cumartesi günü hizmete giren sistem kapsamında ilk etapta Alsancak Limanı ile İnciraltı arasında toplam 15 bisiklet istasyonu planlandı. İlk aşamada 11 bisiklet istasyonu devreye girdi. Bir ayda istasyon sayısının 29’a ulaşacağı, parkurun Mavişehir’e kadar uzayacağı, 311 bisikletle, 439 özel kilitli park yerinde hizmet verileceği açıklandı. Bisiklet kiralama ücreti ilk 1 saat için 2 TL, sonraki her saat için ise 1 TL olarak planlandı. Kiralama noktalarında bulunan kiosklardaki pos cihazlarından kredi kartıyla ve park yerlerinden üyelik kartıyla da bisiklet kiralanabiliyor. Bisiklet kullanım sonunda herhangi bir istasyona iade edildiğinde, kullanım süresi üzerinden belirlenecek bedel kredi kartından tahsil ediliyor. Sisteme üye olan kullanıcılar ise dolum yaptırdıkları abone kartıyla kiralama yapabiliyor.
İzmirliler, bisikletlere hizmete girdiği günden itibaren, havaların da güzel olmasını fırsat bilerek büyük ilgi gösterdi. Uydu üzerinden takip edilen bisikletlerle tur atan İzmirliler, kendilerini bu çevreci taşıtın kullanımının yoğun olduğu Avrupa kentlerindeki gibi hissettiklerini dile getirdi.
Mustafa OĞUZ / İZMİR, () FOTO