İZMİRLİ fotoğrafçılar kayıt dışına isyan etti. Kuralsızlık başıboş bırakılan ortamda ekmeğinin büyük bölümünü kayıt dışı çalışanlara kaptırdıklarını önesüren fotoğrafçılar önlem alınmasını istedi.
13 Şubat Günü yapılacak İzmir Fotoğrafçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetimine talip olduklarını dile getiren başkan adaylarından Sadettin Zıngıl odaya kayıtlı 188 Fotoğrafçı esnafı bulunduğunu belirterek, “Bu gün 5 yıldızlı bir otelin yıllık çekim kirası 250 Bin TL’yi buluyor. Kente 1 milyar TL’lik bir fotoğraf rantı var. Fakat bu rantın büyük bölümü kayıt dışına gidiyor. Ne vergisini veren, yanında sigortalı insan çalıştıran fotoğrafçı esnafı, ne de devlet kazanıyor. Kayıt dışını önlemek için göreve talip olduk. İzmir Valiliği, Emniyeti, Sigorta Kurumunu, Maliye ye kadar bir çok ziyaretler gerçekleştirip kayıt dışına, korsan fotoğrafçılığa karşı önlem alınması konusunda desteklerini isteyeceğiz. Bu durumdan yüksek fiyatlara düğünlerinde, nikahlarda özel günlerde para ödemek zorunda kalan halkımızda rahatsız” dedi.
Zıngıl, fotoğrafçı esnafına destek olmak için ilk olumlu adımı Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın attığını ve nikah salonunu odalarına ihalesiz makul bir fiyata hizmete açtığını belirterek, “Biz buradaki kazancı üyelerimize eşit şekilde paylaştıracağız. Oda para kazanma yeri değil uygulama yeridir. Kararları birlikte alacağız. Sadece kent içinde değil ilçeleri de içine alacak yeni bir oluşum içindeyiz. Sorunlarımızı çözmek için birlikte hareket edeceğiz. Biz düğün salonlarında odalara bağlı üyelere yaka kartı vereceğiz. Sigortasız personel çalıştırılmasına karşı mücadele edeceğiz. Askeri birliklerde, hastanelerde, polis evlerinde her türlü yapalacak ihalelerin odamıza mutlaka bildirilmesini istiyoruz” dedi.
Mustafa OĞUZ İZMİR ()
FOTO