İZMİR'E 3 BAŞSAVCI VEKİLİ ATANDI HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi'nin Adli Yargı Mazeret ve Mesleğe kabul Kararnamesi'nde, İzmir Bayraklı Adliye Sarayı'nda görevli üç savcı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak atandı.
Geçtiğimiz günlerde, Bayraklı Adliye Sarayı'nda yüze yakın Cumhuriyet Savcısı'nın yerinin değişmesinin ardından, bugünde HSYK'nın kararnamesiyle Soruşturma Bürosu Savcısı Orhun Sezer, Müracat Savcısı Muavffak Meşe ile Toplum ve Kamu Görevlisi Suçları Bürosu savcısı Kazım Arapoğlu, Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine getirildi.
Aynı kararnameyle İzmir İdari Yargı Mahkemesi üyesi Murteza Güler, İzmir İdare Mahkemesi Başkanlığı'na, Ankara Vergi Mahkemesi üyesi Ramazan Güler, İzmir İdare Mahkemesi üyeliği'ne, Danıtay Tetkik Hakimi Muharrem Şen, İzmir İdare Mahkemesi üyeliği'ne, Bergama Hakimi Ayşe Gülşen Tozlu, Yargıtay Tetkik Hakimliği'ne atandı.
İzmir'de Liman Operasyonu soruşturmasını yürüten Başsavcı Vekili Ali Haydar, daha önceki kararnamede Karşıyaka düz savcılığına, Ali Çelik'te 6. Asliye Ceza Mahkemesi'ne duruşma savcısı olarak atanmıştı.