İZMİR’de 2005 yılında kurulan, Çocukları, Kadınları ve Aileleri Koruma Derneği (ÇOVAK), Adıyamanlı öğrencilere kırtasiye malzemesi, kitap ve giysi yardımında bulundu.
Çocukları, Kadınları ve Aileleri Koruma Derneği, Adıyaman merkezdeki Mimar Sinan İlkokulun'nun yardım çağrısına sessiz kalmadı. Düzenlenen kampanya ile toplanan, okulun ihtiyacı olan kırtasiye malzemeleri, hikaye, roman ve masal kitapları, mont, pantolon, kazak gibi giysiler ve ayakkabılar, ulaşım desteği veren Ünal Turizm otobüsleri ile Adıyaman’a gönderildi.
ÇOVAK Genel Koordinatörü Ufuk Doğan, derneğin 2005 yılında, şimdi onursal başkanları olan, İzmir 2’ci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İbrahim Altıtaş önderliğinde kurulduğunu belirtti. Adıyaman’daki Mimar Sinan İlkokulu’nda okuyan çocukların büyük bir kısmının eğitim ve öğretim için gerekli birçok imkandan eyden mahrum olduğunu belirten Doğan, “Bağışlarla çocuklarımızın yüzünü güldürmek için, giysi ve kırtasiye malzemeleri ile okul kütüphanesi için 500 kitap temin ettik” dedi. Ülkemezin geleceği olan çocuklara ve okullarına yardımların, toplumsal duyarlılıkla yapılan bağışlarla devam edeceğini söyledi. FOTO