İZMİR’de çekilmiş Türk filmleri, yönetmen ve oyuncuları, İzmir’de düzenlenecek söyleşide konuşulacak. Söyleşiye sinema tarihçisi, yazar, gazeteci Agah Özgüç ile editör, yayıncı, yazar Kemal Özdemir katılacak.
Konak Belediyesi tarafından düzenlenen, “İzmir’de Çekilmiş Türk Filmleri, Yönetmen ve Oyuncuları' konulu söyleşi 30 Ocak Perşembe günü saat 18.00’de Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapılacak. Söyleşiye, sinema tarihçisi, yazar, gazeteci Agah Özgüç ile editör, yayıncı, yazar Kemal Özdemir katılacak.
İstanbul’da 1932 yılında doğan, gazeteciliğe 1961 yılında başlayan Agah Özgüç, Türk sinema tarihini aydınlatan binlerce belge, bilgi ve dokümanı arşivledi. Yeşilçam üzerine otuzdan fazla kitap yayımlayan Agah Özgüç halen, Mega Movie, Popüler Tarih ve Milliyet Sanat Dergisi’nde yazıyor ve sinema ağırlıklı kitap çalışmalarını sürdürüyor. Agah Özgüç, en son, 2014 yılının Türk Sineması’nın 100. yılı olması nedeniyle, 5 ciltten oluşan, 4.5 kilogram ağırlığındaki “Ansiklopedik Türk Filmleri Sözlüğü'nü Horizon adına yayımladı.
Giresun Şebinkarahisar’da 1955 yılında doğan doğumlu Kemal Özdemir de editörlük ve yazarlık dışında yayıncılık yapıyor, Dönence Yayınevi’nin sahibi olan Kemal Özdemir, Agah Özgüç’ün kitaplarını 5 yıldır yayına hazırlıyor. Kemal Özdemir’in kaleme aldığı bazı kitaplar; Osmanlıdan Günümüze Saatler, Piri Reis, Osmanlı Arması, Oryantal Göbek Dansı. Kemal Özdemir, Dönence Yayınevi olarak ayrıca, Fotoğrafçı Güngör Özsoy’un arşivinden, “Yeşilçam’da 50 Yıl', sinema sevdalısı Mehmet Sönmez’in anılarına dayalı olarak “Yeşilçam Setlerinde 45 Yıl' ve en son ünlü Yönetmen Memduh Ün’ün anı olarak kaleme aldığı, “Futbolcudan Yönetmen' adlı kitapların editörlüğünü yaparak yayımladı.
FOTOĞRAF