AK Parti İzmir Milletvekili ve Konak Belediye Başkan adayı İlknur Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kendisini CHP’nin işine karışmakla suçlamasına “Ben CHP’nin işine karışmıyorum İzmir’in geleceğini kurtarmaya çalışıyorum” diye yanıt verdi.
İlknur Denizli İzmir’de belediye başkan adaylarının ve meclis üyelerinin seçiminde CHP’de yaşananların Türk Siyasi Tarihi’ne akraba kayırmacılığının ulaştığı noktayı göstermesi açısından örnek olay olarak geçtiğini söyledi. Yazılı açıklama yapan Denizli “Bir partinin söyledikleriyle yaptıkları arasında bir çelişki varsa diğer parti çıkar vatandaşa der ki “Bunlara inanmayın sizi kandırıyorlar.' Benim yaptığım da bu. Süslü cümlelerle katılımcı yerel demokrasi hikayesi anlatanların gerçek niyetlerini ortaya çıkarmak. İzmirliye kanmayın bunlara, sizin oyunuzu CHP’ye almak için söyledikleri başka gerçek niyeti başka demektir” dedi.
İzmir’deki belediye meclislerinin Aziz Kocaoğlu’nun bakkal dükkanı olmadığını söyleyen Denizli, “Ben yerel meclislere aday gösterilen insanların seçilmesinde kriter olarak kullanılan akraba kayırmacılığının İzmir’e yakışmadığını, İzmirlilere hakaret olduğunu söylüyorum. Çocuklarınızı 1. sıraya yazmadınız mı? Listeler CHP’li yöneticilerin kızları, kardeşleri iş ortaklarıyla dolu değil mi. Çıkın İzmirlilerin karşısına “Parti bizim parti, CHP’de istediğimiz yere istediğimiz kişiyi yazarız siz ne karışıyorsunuz' deyin. Bu iş kapansın. Yok, eğer “ben istediğimi yapayım siz de beni eleştirmeyin' derseniz olmaz. CHP’nin İzmir’de Sn. Aziz Kocaoğlu’nun çiftliği olması elbette CHP’lileri ilgilendirir. CHP’liler istediklerini il başkanı ilçe başkanı yapabilir. CHP’liler bir siyasi partiden çok arkadaş kulübü olmasından memnun bile olabiliriler. Biz İzmir’i kurtarmanın derdindeyiz. CHP Aziz Amcanın çiftliği oldu bari İzmir Aziz Amca’nın çiftliğe olmasın diye uğraşıyoruz. CHP’yiyi dizayn ederken “Aziz amca beni aday yap' korosunun sevimli melodileri anlaşılıyor ki Aziz Kocaoğlu’nun egosunu şişirmiş. Bu kenti sahipsiz zannetmiş. İzmirli Demokrasi ne demektir, çoğulculuk nedir bilir. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilir ve hisseder. Siz bu insanların temel değerlerine karşı çıkarsanız, çok seslilik yerine İzmir’de sadece tek adamın dediği olur derseniz itiraz eder” dedi.
İlknur Denizli CHP’nin İzmirlilerin güvenin kaybettiğini söyledi ve İzmirlilerin kendisini adam yerine koymayan, özgür birey olduğu unutanları affetmeyeceğini söyledi, “İzmir’in, İzmirlilerin vicdanında mahkûm oldunuz. Öfkeniz, hiddetiniz de bu yüzden. Öyle içi boş, kof kabadayılıklarla bu işler yürümez. Aday olmak için ağzınıza bakanlar bu numaralardan etkileniyor olabilir ama İzmirliyi korkutup kaçıramazsınız” dedi.
İZMİR ()
foto