İZMİR Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) 24 yılı geride bıraktı.
Dünyada hızla gelişmekte olan fuarcılık endüstrisinden kentin hak ettiği payı almasını sağlamak amacıyla 7 Şubat 1990 tarihinde kurulan İZFAŞ, başarılarla dolu 24 yılı geride bıraktı. Alanında dünyanın üç büyük fuarı arasında yer alan MARBLE- Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı ile sektöründe Avrupa’nın en büyük ve en etkili fuarı IF WEDDING FASHION İZMİR- Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nı ve daha birçok önemli ihtisas fuarını organize eden İZFAŞ, 24 yılda 222 fuar gerçekleştirdi.
İZFAŞ’ın kuruluşunun 24’üncü yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs “Kentimizin Cumhuriyetle yaşıt onurlu bir fuarcılık geçmişi var. İzmir ve fuarcılık birbiriyle bütünleşmiştir. İzmir denilince akla fuar ve fuarcılık denilince de akla İzmir gelmektedir. İzmir Enternasyonal Fuarı, geçmişten günümüze bu birlikteliğin en güzel ifadesidir. Biz İZFAŞ olarak, neredeyse Cumhuriyetimizle yaşıt bu güzel ve anlamlı fuarcılık sürecinin günümüzdeki temsilcileriyiz. Geçmişten günümüze uzanan geleneğe sahip çıkıyoruz. İzmir’in 83 yıllık fuarcılık geleneğini geleceğe taşıyoruz. İZFAŞ, 83 yıllık fuarcılık geleneğimizde açılmış yeni bir sayfadır. Fuarcılığın genel ticaret fuarından ihtisas fuarcılığına dönüştüğü yeni bir dönemin adıdır. İzmir’in Cumhuriyetle yaşıt fuarcılık bayrağını, günümüzde İZFAŞ yükseltmektedir. Fuarcılık alanındaki yeni gelişmelere koşut olarak kendimizi her yönden yeniliyor ve gelenek ile geleceği buluşturuyoruz. Geçmişte olduğu gibi, kentimizin ve bölgemizin geleceğinde de fuarcılık sektörünün önemli bir rol oynayacağına yürekten inanıyoruz. Böylesi duygu ve düşüncelerle, İZFAŞ’ın 24’üncü kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Başta fuarımızın kurucusu Behçet Uz olmak üzere, geçmişten günümüze fuarcılığa katkı koyan tüm eski başkanları, yöneticileri, fuar müdürlerini ve çalışanlarını, kısacası bu güzel uğraşta emeği olan herkesi saygıyla anıyor ve hepsine teşekkür ediyoruz” dedi.
İZFAŞ’IN KURULUŞU
1990 yılında İzmir Fuarı radikal bir değişim geçirdi ve 7 Şubat 1990 tarihinde İZFAŞ kuruldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birlikleri ortaklığı ile kurulan İZFAŞ, İzmirde fuarcılık alanında önemli gelişme başlattı.
FOTOĞRAF