İZMİR Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Rebii Akdurak, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Başkanlık Divanı üyeleri, kısa süren önce kente tayin edilen İzmir Emniyet Müdürü Sami Uslu’yu ziyaret etti.
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Uslu’ya “İzmir’e hoş geldiniz” deyip, yeni görevinde başarılar diledi. İş dünyası için emniyet teşkilatının çok önemli olduğunu belirten Demirtaş, “Bütün malımız, işyerlerimiz, evlerimiz sizlere emanet. Bu yüzden emniyet ile güçlü ilişkiler kurmaya ve gerektiğinde işbirliği yapmaya büyük önem veriyoruz” dedi. Oda üyelerinin yoğun olarak bulunduğu Kemeraltı’nda bir süredir işportaya karşı verilen mücadelede emniyetin çok önemli rolü olduğunu belirten Demirtaş, Kemeraltı başta olmak üzere çarşılardan işportacılardan kurtulması için bu desteğin sürekli olmasını istediklerini söyledi.
Bir diğer önemli sorunun da kruvaziyer gemilerle gelen yolcuların Kordon’daki gezi güzergahıyla ilgili olduğunu belirten Demirtaş, gemilerden çıkan yolcuları işportacıların, korsan taksicilerin, sahte mal satanların karşıladığını söyledi. Demirtaş, “İner inmez turistleri karşılayan bu manzara bizim için çok kötü. Bunun yanısıra turistler Kordonboyu’nda yürümeye çalıştıklarında kaldırımlar araçların işgali altında. Turizmimizi olumsuz etkileyen bu durum karşısında emniyet teşkilatının desteğini istiyoruz” dedi. İTO üyelerinin yoğun olarak faaliyet gösterdiği Yenişehir Çarşısı’nda da güvenlik sorunu olduğunu kaydeden Demirtaş, çarşıdaki devriyelerin de arttırılmasını istediklerini aktardı.
İzmir Emniyet Müdürü Sami Uslu ise İzmir’e atanmasından ve bu kentte görev yapacak olmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi. İşportayla mücadele için emniyetin verdiği desteğin kendisinden önceki dönemde başladığını ve bu dönemde devam ettirileceğini belirten Uslu, “Tüm bölgeleri önemlerine göre değerlendiriyoruz. Riskli yerlere, nerede sorun var ise oraya hücum ederiz” dedi. İş dünyasından gelen şikayetlerin ve taleplerin önemli olduğunu belirten Uslu, bunları her zaman değerlendirdiklerini, ticaretin ve iş yaşamının yoğun olduğu bölgelerde güvenliğin sağlanmasına büyük önem verdiklerini söyledi. Çok fazla polislerin ortada gözükmesinin de zaman zaman rahatsız edici olabileceğini vurgulayan Uslu, şöyle konuştu:
“Bizim amacımız polisi fazla göstermeden en üst düzeyde kentin ve kentlilerin güvenliği sağlamak. Tabii ki bu çalışmalarımızı yaparken halkın desteğini yanımızda görmek ve polisin başarısını arttıracaktır. Belirttiğiniz üzere İzmir’in cazibe merkezlerine gelmek isteyen yerli ve yabancı insanlarımız, araçlarını alışveriş yapmak veya eğlenmek istediklerin yerlerin hemen önüne park etmek istemektedirler. Bu da büyük park sorunları ve peşi sırada trafik sıkışıklığına neden oluyor. Bütün bu sorunları biliyoruz, yerinde tespit ediyoruz ve tedbirlerimizi sürekli güncelleyerek kalıcı çözümler bulmaya yoğun gayret gösteriyoruz.”
İTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak da Emniyet Müdürü Uslu’yu İTO Meclis toplantısına davet etti. Uslu da memnuniyetle katılacağını söyledi. Demirtaş ve Akdurak daha sonra Uslu’ya İzmir’in geleneksel ürünü incir hediye etti.
FOTOĞRAF