İZMİR’de 120 işadamı, CHP’nin seçim kampanyasına destek vermek için yemek düzenledi. 6 Mart’ta Tepekule Kongre Merkezi’ndeki restoranda yapılacak yemeğin biletleri 250 liradan satılacak, gelir CHP’nin seçim kampanyasına aktarılacak.
İzmir’de işadamları, CHP’nin seçim kamyanyasına maddi destek sağlamak amacıyla “İş Dünyası Platfromu” kurdu. Aralarında Salih Özçiftçi, Cengiz Yavaş, Haluk Meriç, Yaşar İleten, Ertan Soydan, İlhan Açan’ın da yer aldığı 120 işadamı, CHP’ye ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aziz Kocaoğlu’na destek vermek için harekete geçti. 6 Mart Perşembe günü Tepekule Kongre Merkezi’ndeki restoranda yapılacak yemeğin biletleri 250 liradan satılacak, gelir CHP’nin seçim kampanyasına aktarılacak.
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, iktidardan yakınan işadamlarının, KOBİ’lerin biraraya gelerek bu platfromu kurduğunu ifade etti ve şunları söyledi:
“Bu işadamları, Türkiye’nin şu anda içinde bulunduğu durumun iç açıçı olmadığını, Hükümet’in ekonomiyi kötü yönettiğini, ülkeyi yönetemediği son çıkan yolsuzluklarla da ülkeden çok kendilerini düşünen bir siyasetçi takımının Türkiye’de iş başında olduğunu vurguluyor. Herkesin yolsuzluklara batmış, basiretsiz, beceriksiz ülkeyi hızla uçurumun kenarına iten bu iktidara karşı birlikte mücadele etmesi gerektiğine inandığı dile getiren işadamları böyle bir platform oluşturmuşlar. Kentin değerlerine, varlıklarını göz dikmiş ornları yağmalamak isteyen talancı iktidara karşı mücadele eden, kentin değerlerini korumaya çalışan, koruyarak geliştirmeye kalkındırmaya uğraşan, yerelde kalkınma modeli ile İzmir’i dünya kentleri arasına sokan Kocaoğlu’na maddi manevi destek kararı almışlar. Bu yemek organizasyonuyla bunu haşyata geçirmeyi palanlıyorlar.”
Elif DEMİRCİ / İZMİR, ()
FOTOĞRAF