BALIKESİR’in Burhaniye İlçesi’nde, Burhaniye Ticaret Odası tarafından işletme sahipleri için ’İş Güvenliği Semineri’ düzenlendi.
Burhaniye Ticaret Odası tarafından düzenlenen seminerde, iş güvenliği, iş sağlığı, risk raporu, eğitim, sağlık taraması ve periyodik kontrol konuları ele alındı. İş güvenliği uzmanı Zafer Güzey ve Taner Öztürk’ün konuşmacı olarak katıldığı seminer, Ticaret Odası Salonu’nda yapıldı.
Burhaniye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Sarıbaş ve Meclis Başkanı Mustafa Aysel’in de katıldığı seminerde, İş Güvenliği Uzmanı Zafer Güzey, 6331 sayılı Yeni İş Sağlığı ve İş Güvenliği yasası hakkında bilgi verdi.
İşverenin, çalışanlar arasında iş güvenliği uzman personeli bulundurması gerektiğini ifade eden Güzey, “Çalışanlar arasında belirlenen niteliklere sahip personel bulunmaması halinde, bu hizmet ortak sağlık ve güvenlik birimlerinden hizmet alınarak yerine getirilebilir. İş güvenliği uzmanı görevlendirmeyen işverene görevlendirmediği süre içinde her ay 5 bin 140 lira ceza kesilir” dedi.
Katılımcıların sorularını da yanıtlayan uzmanlar, işyerlerinin bakanlık yetkililerince denetleneceğini söyledi. Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş, iş güvenliği uzmanı Zafer Güzey ve Taner Öztürk’e teşekkür etti. Sarıbaş, ilçe esnafını bilinçlendirmek için eğitim seminerlerinin devam edeceğini açıkladı.
Sefer TALAY / BURHANİYE, ()
FOTOĞRAF