TÜRKİYE İş Kurumu (İş-Kur) Manavgat Şubesi tarafından son 6 ayda 371'i engelli olmak üzere 608 kişi işe yerleştirildi.

İş-Kur Manavgat Şube Müdürü Yavuz Ayna, Manavgat'ta işsizliği önlemeye yönelik geniş çaplı çalışmalar yaptıklarını belirtti. İş başvurularını anında değerlendirerek işverenle iş arayanları bir araya getirdiklerini vurgulayan Ayna, 2 memur ve 16 iş ve meslek danışmanıyla Manavgat'ın yanı sıra Akseki, İbradı ve Gündoğmuş'a hizmet verdiklerini söyledi. 'Toplum Yararına Destekleme Projesi' kapsamında iş arama faaliyetleri, iş gücü yetiştirme, girişimcilik ve iş başı eğitim programları gibi çeşitli kurslar açtıklarını aktaran Ayna, iş piyasasından uzaklaşmış 101 kişinin toplum yararına programlar çerçevesinde okul ve camilerde istihdam edildiğini belirtti. İŞSİZLERE MAAŞ DESTEĞİ

Hizmet vermeye başladıkları 6 aylık süreçte 297 iş yerini ziyaret ettiklerini ve 1146 iş gücü talebi aldıklarını anlatan Ayna, "900 kişi işverenle bir araya getirilerek görüştürülmüştür. 397'si engelli olmak üzere 608 kişi özel sektörde istihdam edildi. Yine 3 bin 562 kişi ilk defa hizmet merkezime gelip iş arama kaydı yaptırdı" dedi. Manavgat'ta işsizliğe bağlı 2 bin 797 kişiye işsizlik maaşı verildiğini vurgulayan Ayna, "Pasif istihdam çalışması olarak, işini kaybedenlere 6-10 ay arası gelir desteği sağlamak için işsizlik ödeneği, iş kaybı tazminatı, ücret garanti fonu faaliyetlerini yürütmekteyiz. Çalışmamız kapsamında bugüne kadar 4 bin 78 kişi işsizlik ödeneği başvurusunda bulunmuş, bunun 2 bin 897'ne işsizlik maaşı bağlanmıştır" diye konuştu.

İş-Kur'un tüm faaliyetleri ücretsiz yaptığını da hatırlatan Ayna, işçi ve işverenlerin kuruma gelmeden 7 gün 24 saat internet üzerinden kayıt yaptırabileceğini kaydetti. (FOTOĞRAFLI)