KONAK Belediyesi Eşrefpaşa Semt Merkezi’nde açılan estetisyenlik kursu, iş arayan, işini geliştirmek isteyen ve kendi işini kurmak isteyen 65 estetisyen adayına umut oldu.
Konak Halk Üniversitesi’nin Estetisyenlik Kursu ile kadınlar meslek sahibi olurken, güzelliği de ortaya çıkarıyor. Cilt bakımı, makyaj ve vücut bakımı ile ilgili temel bilgilerin yanı sıra kozmetik ve cilde doğru bakım tekniklerini de öğrenen kursiyerler, iş dünyasının kapılarını aralıyor. Estetisyenlik kursunda kilo probleminden selülite, yüz şekline ve karaktere göre makyajdan ölü deri temizliğine, sağlık ve güzelliğin ayrıntıları uygulamalı olarak gösteriliyor. Son teknoloji cihazlarla çalışma imkanı bulan kadınlar, kurstan mezun olduklarında iş arayan değil, iş için aranan kişi oluyorlar.
Konak Belediyesi Eşrefpaşa Semt Merkezi’nde Estetisyenlik kursu eğitmeni olarak görev yapan Halk Eğitim Merkezi öğretmeni Sabite Gümüş, özellikle Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın profesyonel güzellik merkezlerinde kullanılan kombine cilt bakım cihazını armağan etmesinden sonra eğitimde sınıf atladıklarının altını çizdi. Gümüş iş bulma konusunda mezunların büyük bir avantaja sahip olduklarını belirtti ve şunları söyledi:
“Buradaki kursumuzun en güzel tarafı Başkanımızın bize cihazı aldıktan sonra uygulama olanağımızın artması. Buradan mezun olup bir güzellik salonunda işe başladıklarında orada direk uygulamaya geçebiliyorlar. Bu işe girme konusunda da avantaj yaratıyor çünkü daha işe başlarken belli bir deneyimleri oluyor. İş bulma alanı genişledi. Sadece güzellik merkezileri ve kuaförlerde değil, eczanelerde, dermatolog, plastik cerrahların yanında, hastane ve kliniklerde, parfümerilerde ve daha birçok yerde çalışma imkanı bulabiliyorlar.”
İş alanının genişliği ve insan sağlığıyla yakından ilgili olması sebebiyle estetisyenlik kursuna artan ilgi iş değiştirmek isteyenlerin de cankurtaranı oldu. Konak Belediyesi’nin düzenlediği estetisyenlik kursunda ziraat mühendisi olup meslek değiştirmek isteyen de kuaför salonunda müşteriye daha iyi hizmet sunmak isteyen de bir arada eğitim görüyor. Kursiyerler öğrendikleri bilgileri ise önce birbirleri üzerinde deneyerek hem pratik hem de bakım yapıyor.
FOTOĞRAF