Bostanlı Rotary Kulübü, Çakabey Rotary Kulübü ve Karşıyaka Rotary Kulüpleri organizasyonu ile EÇEV - Çağdaş Eğitim Vakfı Öğrenci, Bursiyerleri ve Mutlu Olalım ğrojesi Gönüllüleri; Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Engin Deniz Eriş tarafından verilen CV ve Mülakat Teknikleri eğitiminde buluştu.
Bostanlı Rotary, Çakabey Rotary ve Karşıyaka Rotary Kulüpleri tarafından ‘Rotary ile Yaşamları Değiştirin’ sloganı çerçevesinde gerçekleştirilen eğitim projelerine bir yenisi daha eklendi. Rotary Kulüpleri tarafından EÇEV-Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’nın üniversite öğrencisi bursiyerleri ve Mutlu Olalım Projesi Gönüllüleri EÇEV Eğitim kampüsünde Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Engin Deniz Eriş eğitmenliğinde gerçekleştirilen CV ve Mülakat Teknikleri Eğitimi’nde buluştu.
Yoğun bir katılımla bir gün devam eden eğitimde gençler, eğitim sürecinden iş yaşamı sürecine geçişte kendilerini ifade etmede en önemli aşama olan CV hazırlama ile iş başvurularındaki mülakatlarda uygulanan teknikler ve nasıl davranmaları gerektiği hakkında bilgi aldılar. Eğtim sonrasında EÇEV Genel Müdürü Handan Armağan iş tecrübelerini paylaşırken, Rotaryen Gülser Vardarcı da iş başvurusu deneyimlerinden örnekler verdi.
Yrd. Doç. Dr. Engin Deniz Eriş “Yüksek katılımla gerçekleşen eğitimin gençlere hayatlarının en önemli sürecinde yararlı olabilecek bilgileri paylaştık. Üniversiteye devam eden öğrencilerin en büyük kaygısı gelecekte iş bulabilmek. Her geçen gün eğitim aldığın mesleğe yönelik iş bulma zorluğu artarken gençleri oldukça zor bir yarış bekliyor. Aynı alanda binlerce kişinin iş aradığı günümüzde fark yaratmak önemli. Bu zorlu yarışın ilk adımı olan CV hazırlama ve mülakatlarda aynı platformda yer aldığınız diğer adaylardan bir adım öne geçme şansına sahipsiniz. Bugün burada fark yaratmayı anlattık. Bu kadar anlamlı bir sürece katkı koyan Rotary’nin gerçekleştirdiği eğitim projelerinin gençlerimizin hayatında önemli bir adım olduğuna inanıyorum” dedi.
İZMİR ()
foto