SABANCI Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı tarafından desteklenen Ödemiş Yöresi Kadın Çevre, Kültür ve İşletme Kooperatifi’nin “İpekle Geleceğini Doku” projesi çalışmaları 6 ayını doldurdu.
Kadınların bu çalışmalarını yerinde görmek üzere, Sabancı Vakfı Hibe Programları ekibinden Hilal Baykara ve Özen Pulat, Ödemiş’teki dokuma atölyesinde incelemelerde bulunarak, kurs öğretmeni Semra Akgün’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Sabancı Vakfı Hibe Programları Yöneticisi Hilal Baykara, “Program kapsamında, kadın genç ve engelli alanında projeler geliştiren sivil toplum kuruluşlarını destekliyoruz. Ödemiş Kadın Kooperatifi de 2013 yılında destek verdiğimiz kurumlardan birisi. Kooperatif burada, kadınları güçlendirmek için çalışmalar yapıyor, biz de bu süreçte yapılan çalışmaları görmek için geldik” dedi.
Vakıf olarak kurumlara verdikleri desteğin sadece maddi destek ile sınırlı olmadığına dikkati çeken Baykara, “Kurumlarla ortak çalışmaya önem veriyoruz. Bu süreç içerisinde, projede bir fırsat varsa bunları birlikte değerlendiriyoruz. Br zorluk varsa, bunun üzerinde beraber çözüm üretiyoruz. Burada karşılıklı bir öğrenme söz konusu. Destek verdiğimiz kurumlardan çok şey öğreniyoruz. Bunun yanında, oluşturduğumuz bir ağ ile uzmanlarımızı kurumlara yönlendirerek iletişim, izleme gibi destekler veriyoruz” diye konuştu.
Ödemiş Kadın Kooperatifi Ortağı Gülfer Keskin, “Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı tarafından desteklenen projemizde Ödemiş Belediyesi bize bina tahsis etti. Biz bu binada dokumalarımızı yapıyoruz, ipeğimizi boyuyoruz, çekiyoruz. Burada, üretici ve yaratıcı kadınlar var. Hepsi birbirine saygı göstererek yeni çalışmalara imza atıyorlar. Kadınlar sık sık ortaya yeni örnekler çıkartıyorlar. Herkes burada birbirini tamamlıyor. Çalışmalarımızla kadını güçlendirmenin yanı sıra Ödemiş ekonomisine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.”
Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ, () Fotoğraflı