ANTALYA'dan 2011 yılında bağımsız milletvekili adayı olan emekli devlet memuru Zeliha Daşıyıcı, İşçi Partisi'nin (İP) Alanya Belediye başkan adayı oldu. Adaylığı açıklanan Daşıyıcı, partilileri 'kalpak' giyerek selamladı.

İP Alanya İlçe Teşkilatı, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için belirlediği Alanya Belediye başkan adayı Zeliha Daşıyıcı'yı Atatürk Anıtı önünde partililere tanıttı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tanıtım törenine İP Antalya İl Başkanı Yalçın Armen, İP Alanya İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu, Alanya Belediye Başkan Adayı Zeliha Daşıyıcı ve Gazipaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Yılmaz ile yaklaşık 50 partili katıldı.

'CHP-MHP-İP' FORMÜLÜ FORMULÜ İTİBAR

İşçi Partisi Antalya İl Başkanı Yalçın Armen, aday tanıtımında yaptığı konuşmada partisinin ortaya attığı 'CHP-MHP-İP' formülünün MHP ve CHP tabanında ilgi görmesine rağmen partilerin üst yönetimlerinden itibar görmediğini söyledi. MHP ve CHP üst yönetimlerinin 5,5 aydır davetlerine cevap vermelerini beklediklerini kaydeden Armen, "Bu konuda olumlu bir adım atılmaması üzerine Türkiye'nin her yerinde belediye başkanı ve meclis üyesi adaylarımızı çıkarma kararı aldık. Ayın 10'una kadar Antalya'nın tüm ilçelerinde belediye başkan adaylarımızı açıklayacağız" dedi.

Atatürk Anıtı önünde 'Şayak Kalpak' (dayanıklı bir çeşit yün kumaştan yapılan şapka) giyerek selam veren İP Alanya Belediye Başkan adayı Zeliha Daşıyıcı ise milli hükümeti kuracak kuvveti bir araya getirmek için göreve talip olduğunu söyledi.

Partililer daha sonra 'Atatürk'le birleştik, tam bağımsız Türkiye', 'Yaşasın partimiz, İşçi Partisi', 'Yerelden meclise, tam bağımsız Türkiye' ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye slogan atarak Atatürk Caddesi'nde yürüdü. (FOTOĞRAFLI)