ULUSAL Gençlik Parlamentosu, Güzelbahçe Belediye başkanı Mustafa İnce'yi “Genç Dostu Belediye Başkanı” ilan etti.
İzmir Gençlik Diyalogu Derneği (İZGED) Başkanı Kemal Gülpınar başkanlığında bir heyet Güzelbahçe Belediyesi'ne geldi. Komite üyeleri, Başkan Mustafa İnce'ye gençlerle ilgili yaptığı ve bundan sonra yapacağı projeleri sordu. Başkan İnce de öncelikle belediye bünyesinde görev yapan gençleri komite üyelerine tanıttı ve “Biz her zaman gençlerle birlikteyiz ve onların yanındayız, bundan sonra da yanlarında olacağız. Genç kadroyla çalışmak büyük avantaj. Gençliğin dinamizminden, enerjisinden, çalışkanlığından her zaman yararlandık ve yararlanacağız. Yeni dönemde gençler için merkezler oluşturacağız” dedi.
Başkan İnce'ye iyiniyet sözleşmesini imzalatan İZGED Başkanı Gülpınar ise “Bizler Ulusal Gençlik Parlamentosu olarak yerel seçimlerde gençlerin demokratikleşme süreçlerine katılımını bir gereklilik olarak gören tüm siyasi partilerin belediye başkan adaylarının Genç Dostu Kent oluşturulması konusunda sorumluluk alması gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda ülke çapında gençlerin yerel yönetimlerde nerede olduğunu sorgulayarak “Nerdesin?' kampanyasını başlatıyor ve yerel yönetimlerde ve günlük yaşamlarında gençlerin aktif bir biçimde rol aldığı genç dostu kentler oluşturulmasına siyasi partilerden ve adaylardan destek istiyoruz” dedi.
Başkan İnce, ayrıca CHP'nin başkan adayları için hazırladığı taahhütnameyi “Belediyenin sahip olduğu bütün yetki ve kaynakları herkesin varlık içinde, birlik içinde, özgür biçimde yaşayacağı bir kent kurmak için kullanacağıma şerefim üzerine söz veriyorum” diyerek imzaladı.
İZMİR ()
foto