ANTALYA'da 2014 sezonunda kapılarını 'İmparatorluklar 2' teması ile açacak olan Uluslararası Kum Heykeller Festivali için hummalı bir çalışma yapılıyor.

Festivalin Genel Direktörü Cem Karaca, yardımcıları ile birlikte festival alanını ve yeni heykelleri sezona hazırlamak için proje çalışmalarına başladı. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelecek 40 heykeltraş, 2014 Uluslararası Antalya Kum Heykeller Festivali'ne hayat verecek.

2013 yılında 'İmparatorluklar' adı altında 100'ün üzerinde dünya tarihine damgasını vurmuş imparatorlukları yönetenlerin kumdan heykellerinin yapıldığı festivalde bu yıl ise farklı imparatorluklar ve imparatorlar işlenecek. Festivali önceki yıllarda Mayıs ayında açıp Kasım ayında kapattıklarını söyleyen Karaca, "Festivali 7 yıldır düzenliyorum. Bu yıl ilk kez sezonu 11 aya uzattık. Sebebi de okulların açık olduğu kış aylarında çocukların gelip, festival alanını gezmelerine imkan sağlamak" dedi.

Heykellerin doğa koşullarından etkilenmesi ve yıkımı konusunda da Cem karaca, şunları dile getirdi: "Tabi ki yağmur ve fırtınalardan heykeller etkileniyor, yıpranıyor. Fakat kapatıp heykelleri yıkmak yerine, bu görevi doğaya bırakmaya karar verdik. Yeni sezon çalışmaları başladı. Projeyi ve işlenecek temaları belirliyoruz. Mart ayı sonunda heykeltraşlarımız gelecek, yapım işleri başlayacak." (FOTOĞRAFLI)