AK Parti’li Şehzadeler İlçe Belediye Başkan Adayı Ömer Faruk Çelik, mevcut belediyenin yapamadığı imar planını 30 Mart’ta iş başına gelerek kendilerinin yapacağını iddia etti.
Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneği (MAGİD) Başkanı Osman Yıldırım’a gerçekleştirdiği ziyarette konuşan AK Parti Şehzadeler İlçe Belediye Başkan Adayı Ömer Faruk Çelik, Manisalıların dört gözle beklediği imar planını 30 Mart’tan sonra iş başına gelmeleri halinde çözüme kavuşturacaklarını söyledi.
Çelik, Manisa’da arsa ve konut sorununun olduğunu bu sorunu Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı 1/25000, 1/5000 ve 1/1000’lik planlar ile çözüleceğini dile getirdi. Kendisinin de işin içinden gelen biri olduğunu ifade eden Çelik, “Bilindiği gibi bir Manisa revizyon ve ilave imar planı yapılmak istendi. Bu plan kimseye danışılmadan yapılmak istendi. Manisalıların fikri alınmadan yapılmak istendi. Manisalılar ise bu imara geçit vermedi. Gözyaşı üzerine şehirler imar edilemez. Biz bunu yapmayacağız. İnşallah 30 Mart’ta Manisa Büyükşehir, Şehzadeler ve Yunusemre Belediyeleri bize nasip olacak. Bu çerçevede kimseyi mağdur etmeden, ortak akıl ile, her kesimin fikrini alarak biz bu imar planını çözeceğiz. Manisa’daki arsa sıkıntısını biliyorum, Manisa’da daire fiyatları ve arsa fiyatları çok yükseldi. Buna keza kiralar yükseldi. Bu durumdan müteahhitler de rahatsız. Yüksek maliyetlere mal ettiklerini satamıyorlar. Bu işin içinde olan bir kardeşleri olarak bu işi biz çözeceğiz” dedi.
Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneği (MAGİD) Başkanı Osman Yıldırım ise, sorunları bilen biri olarak kendilerini ziyaret etmesinden dolayı AK Parti Şehzadeler İlçe Belediye Başkan Adayı Ömer Faruk Çelik’e teşekkür etti. Yıldırım, “Bizleri en iyi anlayanlardan birisi sizsiniz. Çünkü aynı zamanda bizim üyemizsiniz. Arsa fiyatları yükseldiğinden daire fiyatları da yükseliyor. Şimdi konut yapacak alan da bulamıyoruz. Bu konuda acil çözüm üretilmesini bekliyoruz” diye konuştu.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, ()
Fotoğraf