AK Parti Bornova Belediye Başkan Adayı İlhan Kaya, büyüdüğü ilçeyi sokak sokak dolaşıyor. Okuduğu okulun bulunduğu Çamdibi’nin de aralarında bulunduğu pek çok mahallede vatandaşlarla buluşan Kaya, “Bu mahallelerde çıkmaz sokak bırakmayacağım” dedi.
AK Parti’li Belediye Başkan Adayı İlhan Kaya, Çamdibi, Barbaros, Naldöken, Doğanlar mahallelerinde esnafı ziyaret etti, vatandaşların sorunlarını dinledi. Kaya, ziyaret ettiği dükkanlarda esnafla uzun süre sohbet etti. Bornova’yı bilen, kentte yetişen bir adayın tercih edilmesinin ilçe için bir fırsat olduğuna işaret eden İlhan Kaya, “Bornovalılar, ilçede İlhan Kaya, Büyükşehir’de ise Binali Yıldırım fırsatını kaçırmayacaktır” dedi. Bornova’da ciddi bir ulaşım ve otopark sorunu olduğuna dikkat çeken Kaya, “Kenti rahatlatacak projelere imza atacağız. Bornova’da otopark yetersizliği bir sorun olarak duruyor. Bunları çözmemiz lazım. Çözerken de vatandaşın tırnağına zarar gelmemesi lazım. Vatandaşlar ‘ak’ belediyecilikle tanışacaklar. Bugün bakıyoruz Çamdibi’nde hep çıkmaz sokak var. Biz bu mahallelerde çıkmaz sokak bırakmayacağız. Bornova canlanacak. Bornova’yı ihya edeceğiz” diye konuştu.
“KENTSEL DÖNÜŞÜMLE BORNOVA KAZANACAK”
Bornova merkezde konutların değer kazandığına değinen İlhan Kaya, kentsel dönüşümle bu değerlenmenin kenar mahalleler için de sözkonusu olacağını söyledi. Kaya, “Yeşilova, Doğanlar, Çamdibi, Naldöken’de binlerce konut var. Bunların hangisini yıkacaksınız. Bunun yerine rantı vatandaşa verecek yapıyı kurmak amacındayız. Bu mahallelerdeki insanlar çağdaşlık istiyorlar. Buradaki gençlerimizi bu bölgelerde tutacak alanlar oluşturacağız. Bir Mavişehir’den Çamdibi’nin neyi eksik. Gençlerimiz için sosyal alanlar inşa edeceğiz, onları birahane,kahvehane kültüründen uzaklaştıracağız” dedi.
FOTOĞRAF