İZMİR Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) nitelikli müzik ve dans eğitimi verdiği oluşumu Akademi İKSEV Ustalık Sınıfları Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay’ın Piyano Ustalık Sınıfı ile devam ediyor.
17-19 Şubat arasında Onay ile çalışacak genç piyanistler, Ahmed Adnan Saygun’un eserlerini günümüzün en iyi Saygun icracısı kabul edilen Gülsin Onay’dan öğrenecek. Aynı zamanda Saygun’un öğrencisi olan Gülsin Onay, ustalık sınıfına gelen katılımcılara Saygun’un bir eserini çalışma şartı koymuştu. Gençler öğrendiklerini 20 Şubat Perşembe günü MÜZİKSEV’de verecekleri konserde sergileyecek.
Uluslararası müzik kariyeri Arjantin’den Japonya’ya uzanan bir coğrafyada 5 kıta 68 ülkeyi kapsayan Onay, bugüne kadar dünyanın belli başlı tüm müzik merkezlerinde konserler veren, dünyanın önemli müzik festivallerinin aranan ve eleştirmenlerce beğenilen bir sanatçı. Çağımızın en iyi piyanistlerinden biri kabul edilen Onay, Akademi İKSEV ustalık sınıfının sabah derslerinin ardından Twitter ve Facebook’tan öğrencileriyle ilgili düşüncelerini paylaştı: “Gençler harika: Yetenekleri, gayretleri ve hevesleri olağanüstü: Çalışmak büyük zevk onlarla” diye yazdı.
FOTOĞRAF