BU yıl 21'incisi düzenlenen FoodProduct Uluslararası Gıda İhtisas Fuarı ile 3. BEVEX İçecek İhtisas Fuarı, 45 binin üzerinde ziyaretçi ağırlayacak. Fuarlar sayesinde yaklaşık 1 milyar dolarlık iş hacmi yaratılması bekleniyor.
ANFAŞ Fuarcılık tarafından kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının desteğinde düzenlenen 21. FoodProduct Uluslararası Gıda İhtisas Fuarı ile 3. BEVEX İçecek İhtisas Fuarı'na ilişkin, Rixos Downtown Otel'de basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya ANFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer, Türkiye Aşçılar Federasyonu Derneği (TAFED) Başkanı Zeki Açıköz, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bahar, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Alpagot, Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Atılgan katıldı.
BU YIL YURTDIŞINA ÖNEM VERİLDİ
Toplantıda konuşan ANFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer, fuarlar sayesinde Türkiye markalarının dünyadan ve Türkiye'den alıcılarla buluşacağını söyledi. Her iki fuarda bu yıl yurt dışına önem verdiklerini anlatan Server Seçer, Japonya, Malezya, Cezayir, Moldova, Arnavutluk, Kosova, Suudi Arabistan gibi dünyanın çeşitli bölgelerinden yiyecek ve içecek sektörü profesyonellerini fuarlarda ağırlayacaklarını ifade etti.
BİR YILDA 1 MİLYAR DOLARLIK İŞ HACMİ
ANFAŞ FoodProduct Gıda İhtisas Fuarı ve BEVEX İçecek İhtisas Fuarı'nın tüm yiyecek içecek profesyonellerinin iş bağlantılarını kurmak için tercih ettiği bir platforma dönüştüğünü aktaran Seçer, fuarların bir yılda yaklaşık 1 milyar dolarlık iş hacmi yaratmasını beklediklerini belirtti. Fuarların yurt içinden ve 48 ülkeden 45 bin ziyaretçi tarafından ziyaret edilmesini hedeflediklerini vurgulayan Server Seçer, süpermarket zinciri firmaların bu yıl fuarlara büyük ilgi gösterdiğini kaydetti.
ÜLKEMİZ KÜÇÜMSENMEMELİ
TAFED Başkanı Zeki Açıköz de fuarlar kapsamında daha önce yarışmalar ve çok sayıda etkinlikler yapıldığını hatırlatırken, "Bugün 35 milyon turist girdi diye çok övünüyoruz. Ancak bunun kasa girdisine baktığımızda kişi başı 1000 dolar bile alamıyoruz. Tesisler açısından ülkemiz asla küçümsenmemeli. Bizler de işlerini çok daha iyi yayıp turist kalitesini ve kişi başı harcamalarını 2000-3000 dolar gibi seviyelere çıkarmalıyız" dedi.
OSMANLI MUTFAĞI ANLATILACAK
Aşçılar olarak bu yıl fuarlarda 'Osmanlı Mutfağı Tadım Günleri' etkinliği düzenleyeceklerini dile getiren Zeki Açıköz, Osmanlı mutfağının yurt dışındaki otel ve restoranlarda yer alabilmesinin önemine işaret etti. Fuar kapsamında farklı etkinliklere imza atacaklarını anlatan Açıköz, çikolata şovu ve ekmek israfını önleme kampanyası yapacaklarını, glütensiz gıdalar ile sebze dekor sergisi düzenleyerek mutfak sanatının örneklerini sunacaklarını söyledi.
ÇOK SAYIDA ETKİNLİK DÜZENLENECEK
19-22 Şubat günleri arasında Antalya EXPO Center'da gerçekleştirilecek fuarlar kapsamında, önceki yıllarda olduğu gibi çeşitli yarışma ve etkinlikler de yapılacak. 'Gıda Teknolojisi ve İnovasyon Sergisi' ile firmalar yeni ürünlerini sergilerken, 'Osmanlı Mutfak Kültürü ve Tadım Günleri' ile Osmanlı mutfağı ziyaretçilere anlatılacak. 'Profesyonel Tadım Günleri Etkinliği'ne ev sahipliği de yapacak fuarlarda, 'Alkolsüz İçecekler ile Bar Teknikleri Sunum ve Uygulama Teknikleri' etkinliği ve 'Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar' semineri, 'Üretici ve Tüketici Açısından Helal Gıdanın Yeri ve Önemi' semineri verilecek. (FOTOĞRAFLI)