İZMİR Barosu eski Başkanı Avukat Sema Pekdaş'ın CHP'den Konak Belediye Başkan adayı adayı olup istifasının ardından İzmir Barosu’na bağlı avukatlar Başkan seçmek için yarın (Pazar) sandık başına gidiyor. Çağdaş Avukatlar Grubu Baro Başkan Vekili Ercan Demir ile Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu üyesi Avukat Aydın Özcan, seçimde başkan olmak için yarışacak.
İzmir Barosu Olağanüstü Genel Kurulu bugün ve yarın Ege Üniversitesi Kampüsü içindeki Spor Salonu’nda yapılacak. Sabah erken saatlerde seçimin yapılacağı salon önüne gelen adaylar Demir ve Özcan, meslektaşlarını tek tek kapıda karşıladı. Her iki aday birlik ve beraberlik pozu verdi. İlk gün divan başkanlığına Avukat Hüseyin Özgür’ün seçilmesinin ardından, adaylar kürsüye çıkıp, seçilmeleri halinde tek tek yapacaklarını anlattı.
İzmir Barosu Olağanüstü Genel Kurulu’nda Çağdaş Avukatlar Grubu’nun başkan adayının, halen başkanvekili olarak görev yapan Av. Ercan Demir, yaptığı konuşmasında mesleğe ve meslektaşlara yönelik saldırılara karşı durmak için aday olduğunu söyledi. Demir, “Biz avukatlar, yargının kurucu unsuru, vicdan ve adaletin temsilcileriyiz. Bundan sonra da beraberce, avukatlara, barolara, mesleğin onuruna ve saygınlığına yöneltilen saldırılara karşı tüm gücümüzle karşı duracağız. Bu mücadelenin kararlı bir biçimde devamı için bana destek verin” dedi.
Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adayı Av. Aydın Özcan da “Sorun çıkarmak için değil, sorunları çözmek için adayım” dedi. Aydın Özcan “Hep söylediğimiz gibi, avukat adalet içindir. Baro avukat içindir. İnanıyorum ki demokrasi ve uzlaşma kültürü, ortak payda olacaktır. Ortak aklı bulmak en doğru seçenektir. Seçim sonucunda ortaya çıkacak, genel kurul iradesine saygılıyız ve hepimiz de saygılı olmak zorundayız” dedi.
Avukatlar, sekiz ay görev yapacak baro başkanını yarın (pazar) sandık başına gidip oy kullanarak belirleyecek. Bu seçimde yönetim kurulu seçilmeyecek. Gelecek 14 Ekim’de de iki yıllık başkanlık seçimi için Olağanüstü Genel Kurul yapılacak. Öte yandan seçimin yapıldığı salon dışına stand kuran Çağdaş Avukatlar Derneği, “Tutuklu avukatlar serbest bırakılsın” yazan afiş astı.
Bahri KARATAŞ İZMİR ()
foto