İZMİR’in Ödemiş İlçesi’nde yaşayanları hırsızlıklara karşı uyaran Ödemiş Toplum Destekli Polis Birimi ekipleri, zemin katta oturanlara caydırıcı alarm sistemi takmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.
Ödemiş’in Zafer Mahallesi’nde zemin katlarda bulunan daireleri tek tek dolaşarak ev sahiplerini hırsızlığa karşı uyaran Ödemiş Toplum Destekli polis memurları, almaları gereken tedbiri uygulamalı olarak göstererek bilinçlendirme yaptı.
Ödemiş Toplum destekli polis memuru Mehmet Kabakoz, Erkan Gencer, Faruk Yalım ve Murat Tetik, Zafer Mahallesi’nde bulunan zemin katların kapılarını tek tek çalarak bu konudaki uygulamayı vatandaşlara gösterdi. Toplum Destekli Polis memuru Mehmet Kabakoz “Zemin katlarda yaşayan vatandaşlarımız, yaşanan hırsızlık olaylarına karşı, ucuz malzeme satan yerlerden, 1, 2 TL’ye satın alabilecekleri caydırıcı alarm sistemi ile evlerini güvence altına alabilirler. Pencerelerine takacakları güvenlik kilitleriyle pencerelerinin dışarıdan kolayca açılmasını önleyebilirler. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Vatandaşımızın malı bizim malımızdır” dedi.
Zafer Mahallesi Karaosmanoğlu Sokak’ta yaşayan Feyzi Fuat Gençpınar, zemin katta oturanlar için gerekli olan uygulamanın evlerin pencerelerine çok kolay uygulanabildiğini söyledi.
Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ, ()
FOTOĞRAF