KONAK Belediyesi, yaşarken anmayı geleneksel hale getirdiği Ustaya Saygı etkinliğinde bu kez Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. İstemi Nalbantgil’i ağırladı.
Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte meslektaşları, okul arkadaşları, ailesi ve sevenleri 76 yaşındaki İstemi Nalbantgil’i yalnız bırakmadı. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Ustaya Saygı gecesinde değerli isimleri bir kez daha kucaklama fırsatı bulduklarını kaydederek, İstemi Nalbantgil İzmir’e sağlık, sıhhat, güler yüz ve sevgi katmış çok değerli bir insan. Çok değerli hocamı uzun yıllardır tanıyorum. Kimliği, kişiliği ile İzmir’e çok şey kattı. Kendisine teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız” dedi.
Üç kız babası olan Nalbantgil’in büyük kızı Sanem Nalbantgil de babası gibi kardiyoloji profesörü, eşi Emine Nalbantgil de doktor. Küçük kızı Didem Nalbantgil Özdemir ve damadı Oğuzhan Özdemir ortodontist. Ortanca kızı Ecem Nalbantgil ise Londra’da bankacılık sektöründe çalışıyor.
Eşi Emine Nalbantgil, 50 yıl önce tıp fakültesinde nasıl tanıştıklarını ve İstemi Bey’in mavi gözlerine tutulduğunu dile getirerek, “Şimdi üç kızımız, bir torunumuz ve bir de ailemize katılan oğlumuzla çok mutluyuz” dedi.
Kardiyoloji Profesörü Sanem Nalbantgil, “Önce babam sonra hocam oldu. Mesleğimi, daha da önemlisi hoca olmayı babamdan öğrendim. O benim en güzel örneğim. Babamı çok seviyorum, hocamla gurur duyuyorum” diye konuştu.
Ortodondist Doç. Dr. Didem Nalbantgil Özdemir de Nalbantgil soyadını taşımanın her zaman gururunu yaşadığını belirterek, “Doğru ve iyi insan olmayı, arkadaşlarının söylediği gibi zarafeti ailemizden öğrendik. Annem ve babama teşekkür ediyorum onlarla gurur duyuyorum” dedi. Damadı Oğuzhan Özdemir ise aileye katılmış olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, İstemi Bey’in kedilere olan merakıyla ilgili anılarını kızı Talya ile birlikte paylaştı.
Salonu dolduran dostları İstemi Nalbantgil’in alçakgönüllü tavrı ve zarafetiyle her zaman öne çıktığını, örnek olduğunu belirtirken, şiire, müziğe ve fotoğrafa olan merakıyla da çok yönlü biri olduğunu söyledi. Tam bir doğa, hayvan ve Beşiktaş tutkunu olduğunu da dile getiren sevenleri anılarını paylaşarak İstemi Hocaya mutluluklar diledi.
Kendisinden övgüyle bahseden ve yalnız bırakmayan dostlarına, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerine, eski rektörüne, okul arkadaşlarına, ailesine ve Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür eden İstemi Nalbantgil, “Beni onurlandırdınız, çok mutluyum” dedi.
FOTOĞRAF