İZMİR’in Foça İlçesi’ndeki Reha Midilli Anadolu Lisesi öğrencileri “Hayatım Müzik' adlı gösterileriyle gönülleri fethetti. Gençler olağanüstü performanslarıyla ders ve sınavlardaki başarılarının yanı sıra sosyal etkinlikler ve sanatta da “Varız' dedi.
Yapımı tamamlanarak 2006 yılında öğretime açılan ve giderek artan başarıları sayesinde, 2013’de Türkçe sosyal alanında Türkiye 5’inciliğini yakalayan Reha Midilli Anadolu lisesi öğrencileri sıra dışı bir gösteriyle sahneye çıktı. Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde sahnelenen müzikalde, ana rahmine düşmeyle başlayan ve ölüme dek süren yaşam süreci çeşitli müzik eserleri ve danslarla anlatıldı. Müzik öğretmeni Gözde Uprak Budak yönetiminde, okulun müzik kulübünce hazırlanan etkinlikte rol alan 35 öğrenci performanslarıyla göz kamaştırdı.
Öğrenci ve öğretmenlerini kutlayan Reha Midilli Anadolu Lisesi Müdürü Ali Öztütüncü, “Öğrencilerin bu ve benzeri etkinliklerin içinde yer almasının çok önemli olduğuna inanıyoruz. Başarılarımız ve gerçekleştirdiğimiz önemli etkinliklerle öğrencilerimiz yüz akımız olmuştur. Eğitim öğretim kadar çocuklarımızın sosyal hayata da hazırlanmalarını ve sanatsal faaliyetler içinde olmalarını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.
Seyfi GÜL / FOÇA, () FOTO