ISPARTA Devlet Hastanesi bünyesinde açılan kemoterapi ünitesi sayesinde kanser hastaları tedavi için Isparta dışındaki hastanelere gitmiyor.

Isparta Devlet Hastanesi bünyesinde açılan kemoterapi merkezi sayesinde, kentteki kanser hastaları artık tedavi için kent dışındaki hastanelere sevk edilmiyor. Tıbbi Onkoloji uzmanı Dr. Ahmet Dirican, başka illere tedavi görmeye giden hastaların artık Isparta'da tedavi görebileceklerini söyledi. Bu ünitede her türlü kanser hastalığının tedavisinin yapıldığına işaret eden Dr. Dirican, daha önce hastalara sadece Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kemoterapi tedavisi uygulandığını söyledi.

20 KANSER HASTASI TEŞHİSİ KOYDUK

SDÜ'nün tel olması nedeniyle çok yoğun olduğunu vurgulayan Dr. Dirican, "Yoğunluk nedeniyle hastalar zor durumda kaldığı gibi başka illere de sevk ediliyordu. Artık yeni ünitemiz sayesinde hastalarının başka illere gitmesine gerek yok" dedi. Kemoterapi ünitesinin tam donanımlı yataklı servisi, kemoterapi hemşireleri ve yardımcı personelleriyle hizmet vermekte olduğunu anlatan Dr. Dirican, "Hasta sayımız giderek artıyor. Muayene için gelen hasta sayımız oldukça fazla. Ancak resmi olarak tedaviye aldığımız 20 kanser hastamız var" dedi.

KANSER TÜRÜNE DİKKAT

Isparta'da en çok görülen kanser türleri hakkında da bilgiler veren Dr. Ahmet Dirican, bu hastalıkların akciğer, meme, prostat ve kalın bağırsak kanseri olduğuna işaret etti. Dr. Dirican, akciğer kanseri dışındaki kanser türlerine yakalanan hastaların erken tanıyla ameliyat, radyoterapi ve kemoterapiyle sağlığına kavuşabildiğini sözlerine ekledi. (FOTOĞRAFLI)