KONAK Belediyesi’nin 5 bin çocuğu hayallerine kavuşturan kampanyası “Hayal Et Gerçekleşsin’ iki minik yüreği daha mutlulukla doldurdu.
İzmir’de, 7. sınıf öğrencisi Rabianur, KNK Kent Konak dergisinde “Hayal Et Gerçekleşsin’ kampanyasıyla ilgili haberi okudu ve ardından Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a mektup yazmaya karar verdi. Yazdıkları mektupta hayalini kurdukları tek şeyin bisiklet olduğunu dile getiren Rabianur (12) ve kardeşi Esranur (10) Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın konuğu oldu. Kalemi eline alan küçük kız mektubunda “Aslında ikimizin de tek hayali sadece birer bisikletimiz olması eğer bize bu bisikletleri yollarsanız çok seviniriz” ifadelerine yer verdi. Bisiklet beklerken Başkan Tartan’ın kendilerini davet etmesi karşısında büyük şaşkınlık ve mutluluk yaşayan kardeşlerin hayalleri gerçek oldu.
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, bisikletlerin yanı sıra 10 yaşındaki Esranur’a da doğum günü sürprizi hazırladı. Pastadaki mumları Başkan amcasıyla ile birlikte üfleyen Esranur, çifte mutluluk yaşadı. Başkan Tartan, çocuklardan bisiklet kullanırken çok dikkatli olacaklarına ve trafik kurallarına uyacaklarına dair söz alarak bisikletleri teslim etti ve şunları söyledi:
“Çocuklarımız geleceğimizin teminatı. Onlar ne kadar mutluysa biz de o kadar mutlu ve umutluyuz. Bu kampanyayı başlattığımızdan bu yana 5 bin çocuğumuzla buluştuk, onların hayallerini gerçekletirdik, mutluluğu beraber yaşadık. İki pırıl pırıl kızımızın daha geleceğe umut ve güvenle baktığını görmek, toplumun geleceğine de ışık oluyor.”
FOTOĞRAF