MANİSA Devlet Hastanesi’nde hastane personeli, hasta ve hasta yakınlarıyla daha iyi iletişim kurabilmek ve teknolojiden en iyi şekilde faydalanabilmek için temel bilgisayar eğitimi almaya başladı.
Manisa Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile Devlet Hastanesi işbirliğiyle başlayan bilgisayar kursu 160 saat sürecek. Kursa 38 hastane personeli katılıyor. Hafta içi her gün saat 17.30’da başlayan kurs 20.30’a kadar devam edecek.
Manisa Devlet Hastanesi Yöneticisi Süleyman Soğuksu, bilgisayar eğitiminin teknik bir konu olduğunu söyleyerek Halk Eğitim Merkezi’nden destek aldıklarını dile getirdi. Personel bilgilerini geliştirmek amacıyla bu kursu düzenlediklerini kaydeden Soğuksu, “Hem kendi altyapımızdaki iyileştirmelerden haberdar etmek, hem de yazımsal bazda iyileştirmeleri paylaşabilmek için bu eğitim programını düzenledik. Sonuçta hasta ve hasta yakınlarımıza direk temas eden en önemli meslek gruplarından biri tıbbı sekterlik. İletişimin doğru kullanılması ve beklentilerin yerinde karşılanması adına teknolojiyi etkin ve verimli kullanabilmek için personelimize bu kursu veriyoruz. Halkımıza en iyi şekilde hizmet verebilmek için ortak çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.
İŞARET DİLİ BİLE VAR
2013 yılı içinde 655 kurs açtıklarını belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya, 15 bin 758 kursiyere eğitim verdiklerini söyledi. Devlet Hastanesi ile işaret dili kursu açtıklarını ifade eden Kaya, hastanenin bu kursun açıldığı kurumların başında geldiğini kaydetti. Kaya, Hasta Kayıt Kabul Kursu, Özürlü Bakım Kursu, İşaret Dili, huzurevleri için Yaşlı Refakatçisi kursları açtıklarını belirtti.
İnsanlara daha iyi hizmet için kurumlarla işbirliği yaptıklarını söyleyen Kaya, “Amacımız işbirliğiyle açtığımız kursları daha ileriye götürmek. Daha çok kişiye, daha çok insana ulaşabilmeyi istiyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bütün verdiğimiz belgeler Milli Eğitim Bakanlığı onaylı” dedi.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, ()

Fotoğraflı