İZMİR Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği’nin 5’inci genel kurulunda mevcut başkan Naci Ölçen üyelerden oybirliği ile yeniden seçildi.
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile Meclis Başkanı Rebii Akdurak’ın da katıldığı genel kurulda Naci Ölçen’in yönetim kurulu Asım Doymaz, Hakan Cihan Komut, Niyazi Polat, Cevat Katipoğlu, Serdar Uzşen ve Behçet Özpoyraz’dan oluştu. Ruhi Girgin, Selahattin Semerci ve Ahmet Yalçınkaya denetim kurulu üyeliğine seçildi.
Genel kurulda ayrıca Dernek çalışmalarına verdikleri katkılardan dolayı Ekrem Demirtaş’a, Rebii Akdurak’a ve sektördeki 66.yılını dolduran en yaşlı üye ile oda meclislerinde görev almış faal üyelere birer plaket verildi.
Yeni dönemde derneğin başarı çıtasını yukarı çekmeyi hedeflediklerini kaydeden Naci Ölçen, “Derneğe kurumsal kimlik kazandırmak ilk hedefimiz. Bunun için de derneğe bir hizmet merkezi kazandırmaya ve Odalaşma çalışmalarını hızlandırmaya öncelik vereceğiz. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikasyon çalışmalarına da ağırlık vereceğiz” diye konuştu.
Sektöre özel Çarşı kurmak istediklerini de sözlerine ekleyen Ölçen, “Halı-Parke-PVC Zemin ve Duvar Kağıdı Çarşı Marketi ile El Halıcıları Çarşısı kurmayı hedefliyoruz. Bu konularda yaptığımız girişimlerde yerel seçimler nedeniyle arzu ettiğimiz noktaya gelemedik. Seçimlerden sonra yerel yönetimlerle işbirliği içinde bu projeleri hayata geçireceğiz” dedi.
Genel kurulda konuşan İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da, Naci Ölçen’in başarılarını takdirle izlediklerini kaydetti. Halı sektörünün Ölçen’e çok şey borçlu olduğunu dile getiren Demirtaş, “Bugün Ticaret Odası’nda halı komitesi varsa, bunun nedeni Naci Ölçen, Asım Doymaz ve ekip arkadaşlarının özverili çalışmalarıdır. Halı-PVC-Parke Zemin ve Duvar Kaplamaları Komitesi üye sayısının 200’ün altına düşmemesi ve meslek grubunun dağılmaması için büyük çaba sarf ettiler. Naci Ölçen yaptığı çalışmalarla sektöre ivme kazandırdı. Ticaret Odası olarak biz de yaptığı tüm faaliyetlere destek oluyoruz” dedi.
FOTOĞRAF