GÜZEL Sanatlar Derneği (GÜSAD) üyesi sanatçılar, gerçekleşen genel kurulda seçim yaptı.

Eski başkan Mehmet Emin Erşan, yönetimden bazı arkadaşları işlerinin yoğunluğunu gerekçe gösterip yeniden aday olmadı. Kenan Değer'in divan başkanlığı görevini üstlendiği genel kurul, sakin geçti. Üyeler, seçime tek listeyle girdi. Seçim sonucunda, ünlü ressamlardan Atıf Zengin, GÜSAD'ın yeni başkanı ilan edildi.

Meltem Mahallesi'ndeki Mecdude Başakıncı İlköğretim Okulu'nda bir araya gelen GÜSAD üyeleri, eski yönetimin faaliyet ve denetim raporlarını oy birliğiyle onayladı. Konuşmalarda, Antalya'daki sergi salonlarının yetersizliğine de vurgu yapıldı. Sanatçılar, 1 yıl önce tadilat gerekçesiyle kapatılan Antalya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'ne yeni bir mekân bulunmasını ise sevinçle karşıladı. Sanatçılar, yerel yönetimlerden GÜSAD için bina talebinde de bulundu.

Kenan Değer'in divan başkanlığı, Sinan Demir ile Kadir Tızlak'ın da katip üyelik yaptığı GÜSAD Genel Kurul Toplantısına, mevcut 59 üyeden 33'ü katıldı. Sandığa atılan 33 oyun tümü geçerli sayıldı. GÜSAD Yönetim Kurulu, sanat aktivitelerinin çeşitlendirileceğini açıkladı. (FOTOĞRAFLI)