AK Parti Alanya İlçe Başkanlığı görevinden 1 Aralık 2013 tarihinde istifa ederek Alanya Belediye Başkanlığı için aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Hüseyin Güney, Ak Parti Genel Merkezi tarafından eski görevine atandı.

Ak Parti İlçe Başkanlığı'na atanan Hüseyin Güney, çalışmalarına kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. Önlerinde bir yerel seçim olduğunu ve bununla ilgili yapılanmayı en kısa sürede tamamlayarak tamamen seçime odaklanacaklarını belirten Güney, "Adaylıkla ilgili belli bir sürecimiz vardı. O süreci tamamladık. Genel merkezimiz, milletvekillerimiz ve arkadaşlarımızla görüşmem sonucunda ilçe başkanlığına dönmemin uygun olacağı yönünde görüş birliğine varıldı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ekrem Erdem ile yaptığım görüşme sonunda bir dönem daha ilçe başkanlığı görevine devam etmem istendi. 2015 yılında yapılacak genel kurula kadar çalışmalara kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.

Alanya'da 1966 yılında doğan, evli ve 3 çocuk babası olan Hüseyin Güney, 7 yıldır yaptığı ilçe başkanlığı görevinden istifa ederek Alanya Belediye Başkanlığı için partisinden aday adayı olmuş, ilçe başkanlığı görevini ise Menderes Haymanalı'ya bırakmıştı. Ancak Ak Parti'nin Alanya Belediye Başkanı adayı mevcut belediye başkanı Hasan Sipahioğlu gösterilmişti. (FOTOĞRAFLI)