TÜRKİYE’de fuarcılığının başladığı kent olan İzmir’de, 23-26 Ekim 2014 tarihinde FOODEX 2014 İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı düzenlenecek.
Üç yıldır gıda ve gıda teknolojileri alanında çalışmalar yürüten Gençiz Fuarcılık, sektörün önde gelen temsilcilerini bir araya getirdi. İzmir’de yapılan Danışma Kurulu toplantısına kamu kurumları, odalar, federasyonlar, konfederasyon ve sektörde faaliyet gösteren derneklerin temsilcileri katıldı. İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, gıda ve gıda teknolojileri alanında yapılacak Fuar'ın kentin İEF’den sonraki en önemli organizasyonu olabilecek potansiyeline dikkat çekti. Güldal, “İzmir'in ulusal ve uluslararası bir gıda merkezi olabilmesi için her türlü kaynağa sahibiz” dedi.
FOODEX 2014 İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’nı 23-26 Ekim 2014 tarihinde İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenleyeceklerini belirten Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, diğer başarılı organizasyonlarında olduğu gibi sektörle sıkı bir işbirliği yapacaklarını vurguladı. Gençer, Fuar ile ilgili şu bilgileri verdi:
“Gıda ve Gıda Teknolojileri sektörünün seçkin temsilcileriyle yaptığımız işbirliği kapsamında düzenleyeceğimiz FOODEX 2014 İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’nda Türk gıda sektörünün üretim ve pazarlama gücünü ortaya koyacağız. Katılımcı firmalarımızı nitelikli profesyonellerle buluşturacağımız, yeni pazarlara ulaştıracağımız, katılımcılarına ve ziyaretçilerine çok yönlü iş fırsatları sunacak organizasyonumuz Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından kolayca ziyaret edilebilecek üç kıtayı buluşturan kentimizde gerçekleşecek. Dünyada değişen gıda olgusunun nabzının tutabileceği, katılımcıların markalarını bir adım ileriye taşıyabileceğiniz, yeni bayilik fırsatlarıyla tanışabileceği, yapacağı yeni anlaşmalarla ürünlerinizi farklı ülke ve şehirlerin raflarında sergileyebileceği dünya standartlarındaki FOODEX 2014 İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’nı, 23-26 Ekim 2014 tarihinde başarıyla hayata geçirmek amacındayız. Gıda ve Gıda Teknolojilerinin perakendeci ve toptancıları, içecek sektörü, bölgesel ve ulusal gıda markaları, cafe, bar, restoran, kantin ve büfe sahipleri ve işletmecileri, market ve mağaza zincirleri, toptancı ve bayiler, marka sahipleri, dış ticaret firmaları, ikram ve konaklama tesisleri tarafından ziyaret edilecek fuar, ziyaretçilerin, kentimizin ve katılımcılarımızın kazançlarına kazanç katacak.”
Danışma Kurulu'nda yer alan Kahveciler, Bakkallar, Lokantacılar, Fırıncılar ve Kasaplar Federasyonları ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nu temsilen toplantıya katıldığını belirten Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, FOODEX 2014 İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’nı çok önemsediklerini ve her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti. Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Un Sanayicileri Derneği Başkanı Haluk Tezcan da, Sanayi Odası üyelerinden yaklaşık yarısını oluşturan 2 bine yakın gıda sektörü firmasının Fuara ilgi göstermesini beklediğini söyledi.
Katılımcı, ziyaretçi ve etkinliklerin ağırlıklı olarak ele alındığı Danışma Kurulu toplantısında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Un Sanayicileri Derneği Başkanı Haluk Tezcan, Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreter Yardımcısı Emre Çoğulu ve Fuarlar Şubesi Uzmanı Özlem Gökkan Vural, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz ve Ar-Ge Müdürü Mustafa Yağcıoğlu, İzmir Ticaret Odası Fuarlar Masası Şefi Uğur Sülün, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Ziya Çavdar, Ege Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Halil Nadas, Türkiye Perakendeciler Federasyonu Ege Şubesi Genel Koordinatörü Hüseyin Değirmencioğlu, Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Hülya Yılmaz, Kimya Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Saadet Çağlın, TV programcısı ve yazar İsmail Uğural söz alarak, İzmir ilinin ülkenin en yüksek gıda potansiyeline sahip olduğunu, bu çerçevede Fuar'ın sadece İzmir'in değil aynı zamanda Türkiye ekonomisinin de önemli bir ihtiyacını karşılayacağını belirtti.
FOTOĞRAF