BUCA Belediyesi ile Cumhuriyet Kadınları Derneği Buca Şubesi’nce düzenlenen Gezi Belgeseli gösterimi ilgi gördü.
Şirinyer Düğün Salonu’nda gerçekleşen gösterimi CHP, İşçi Partisi ve HEPAR ilçe başkanları ve yöneticilerinin yanı sıra sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda Bucalı izledi. Eşi Oya Tatı ile birlikte gösterimi izleyen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Gezi Parkı eylemleri sırasında ölen Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz ve Mustafa Sarı anısına, Buca’da “Gezi Parkı' adı verilen yeni bir park yaptıklarını anımsattı. Başkan Tatı, bu parkın açılışında yaptığı konuşmayı anımsatarak, “Yaklaşık iki hafta önce Gezi Parkı açmıştık. Orada da olayı biraz özetlemeye çalışmıştım. İşin özü Türk gençliği özellikle Gezi Parkı olaylarıyla iradesini ortaya koymuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti teslim ettiği gençlik olaya el koymuştur” dedi. Başkan Tatı, önümüzdeki yerel seçimlerde başarılı olacaklarını da belirtirken, “Bundan sonra onlara geçit vermeyeceğiz” diye konuştu.
Cumhuriyet Kadınları Derneği Buca Şubesi Başkanı Münevver Güleç ise Gezi Parkı eylemlerine yönelik film ile birlikte Türkiye’de unutturulmak istenilen bazı değerlerin yeniden anımsandığını söyledi. Güleç, Gezi Parkı eylemlerinin 17 Aralık sürecini getirdiğini de öne sürerek, “Türk Silahlı Kuvvetleri’ne kumpas kuranlar, yolsuzluk yapanlar, bunların hesabını verecek. Bu karanlık günler gidecek, Cumhuriyetin aydınlık günlerine kavuşacağız” diye konuştu.
Filmin yapımcısı ve yönetmeni Serkan Koç ise yaptığı konuşmada filmin birçok yabancı dilde çevrildiğini belirtti. Koç, filme soruşturma açıldığını da kaydederken, Gezi Parkı’nı yaratan halkın alkışlanması gerektiğini ifade etti.
FOTOĞRAF