ANTALYA'da CHP, kalesi olarak gösterilen iki ilçe olan Muratpaşa ve Konyaaltı'nda belediye başkan adaylarını 9 Şubat Pazar günü ilan edecek.

CHP İl Başkanı Devrim Kök, isimlerin pazar günü toplanacak Parti Meclisi'nden çıkacağını söyledi. Muratpaşa'da Süleyman Evcilmen ve Konyaaltı'nda Muhittin Böcek'in belediye başkanlığında 4'üncü dönem için aday adayı olduğu süreçte iki ilçeden, başkanlar hariç 18 aday adayı bulunuyor.

12'NİN HEYECANLI BEKLEYİŞİ

Konyaaltı'nda Başkan Muhittin Böcek dışında Pazar günü PM'den Ali Kızılateş, Orhan Budak, Dursun Gündoğdu, Şefik Dirgen, Mehmet Özbey, Bülent Kemal Dolunay, Süleyman Özdemir, Necati Kök, Behiye Koparal, Nuri Özkul ve Ayhan Zor isminin çıkmasını bekliyor. Parti kulislerinde Başkan Böcek'in adaylığının kesin olduğu konuşmaları kadar değişim iddiaları da dillendiriliyor.

MURATPAŞA'DA SÜRPRİZ İHTİMALİ

Muratpaşa'da ise Başkan Evcilmen'in karşısında Murat Bulat, Ömer Melli, Adnan Yıldız, Bayram Ateş, Deniz Filiz, Erdem Armen'le birlikte aday adaylığı müracaatını Genel Merkez'de gerçekleştiren Bilgehan Yellice yer alıyor. Parti kulisleri Muratpaşa için de farklı çalışmıyor. Evcilmen'in adaylığının kesin olduğunu iddia edenler kadar bu ilçede de değişimin beklendiği iddialar arasında yer alıyor. Muratpaşa'da, Konyaaltı'ndan farklı olarak CHP Genel Merkezi'nin müracaatlar dışından bir ismi tercih edebileceği üzerine yoğunlaşılıyor.

GENEL MERKEZ KAPALI KUTU

Bu tablo içinde CHP Genel Merkezi'nde Pazar günü önce Merkez Yürütme Kurulu, sonrasında PM toplanacak ve Antalya'da son kalan iki ilçenin adayını belirleyecek. Son dakika bilgisi almak için Antalya'dan Ankara'ya aday adaylarını kurduğu telefon trafiğinden ise kimse net yanıt alamadı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kısa bir süre önce vefat eden danışmanı Şükrü Karaca'nın Ankara'da Mansur Yavaş'ı partinin yetkili kurulları öncesi aday ilan eden 'tweet'i sonrası, parti içinde olası tartışmalardan uzak durmayan isteyen CHP'nin lider kadrosu isim vermiyor. (FOTOĞRAFLI)