GENÇ ressamlara destek olmak amacıyla düzenlenen Peker Sanat Ödülleri sergisi İzmir’de, Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. Geçen yıl sonunda ilk kez gerçekleştirilen ve genç yeteneklere fırsat tanıyan yarışmada ödül alan eserlerin yer aldığı sergi, şubat ayı boyunca sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
Sanata ve sanatçılara verdiği destekle bilinen Peker Grup sahibi Erhan Peker’in ilk kez düzenlediği Peker Sanat Ödülleri sergisi İstanbul’dan önce İzmir’de görücüye çıktı. Konak Belediyesi ev sahiplinde gerçekleşen sergi açılışı İzmir sanat çevresinin buluşmasına sahne olurken genç sanatçılara da ilham verdi. 163 yapıt arasında başarı ödülüne değer görülen üç eser ile sergileme ödüllü resimlerin yer aldığı sergi sanatseverlerden de tam not aldı. Yarışmanın ilk yılında Onur Ödülü ise değerli sanatçı Fikret Otyam’a verildi. Yarışmada yer alan eserleri, Sanat eleştirmeni Doğan Hızlan, Ressam Prof. Turan Erol, Prof. Ergin İnan, Yalçın Gökeçebağ, Habip Aydoğdu, Peker Grup sahibi Erhan Peker ve sanat eleştirmeni İbrahim Karaoğlu’dan oluşan seçici kurul değerlendirdi.
Ankara Peker Sanat Evi’nde açılan ilk serginin ardından İzmir’e taşınan Peker Sanat Ödülleri Sergisi açılışında, sanat eleştirmeni İbrahim Karaoğlu ev sahibi Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür etti. Karaoğlu, “Türkiye’de önemli bir koleksiyona sahip olan Erhan Peker, sanata değer katmak, yaşayan kendi üslubunu bulmuş sanatçılara onur ödülü vermek ve gençleri de yüreklendirmek adına bu yıl ilki olan bir yarışma açtı. Bu gördüğünüz yapıtlar o yarışmanın sonuçları. Bu buluşmayı sizlerle paylaşmak adına çok önemsiyoruz” dedi.
35 yaş altı genç sanatçıların seçilmiş eserlerinden oluşan sergide tabloların büyük boyutlu oluşu da dikkat çekti. Sergiyi izleyenler, Konak Belediyesi’nin özel olarak hazırladığı katalogdan ressamlar ve eserleri hakkında bilgi edindi.
Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisi’ni görsel şölene dönüştüren sergi, 6 Mart tarihine dek açık kalacak.
FOTOĞRAF