Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi tarafından gerçekleştirilen “Yaparak Tasarlamak’ başlıklı tasarım atölyeleri, moda tasarımı ve endüstriyel tasarım öğrencilerini alanlarında isim yapmış tasarımcılarla işliklerde buluşturdu.
İzmir Akdeniz Akademisi’nin IF WEDDING FASHION İZMİR 2014 - 8.Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı çerçevesinde hayata geçirdiği “Yaparak Tasarlamak’ başlıklı atölye programı büyük ilgi gördü. Fuara katılmak için kente çeşitli üniversitelerden gelen akademisyenler ile modacılar da Akdeniz Akademisi’nin standında bir araya geldi. Kurduğu standı adeta bir tasarım işliği haline getiren Akademi, alanlarında isim yapmış tasarımcılar Mihrican Damba, Özlem Erkan ve Deniz Kaprol’u yaklaşık 100 başvurunun arasından seçilen 48 moda tasarımı ve endüstriyel tasarım öğrencisiyle buluşturdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç de standı ziyaret edip çalışmaları yakından inceledi.
Atölye programının ilk gününde tasarımcı Mihrican Damba, öğrencilerine yüzey manipülasyonu (kumaşın cansız manken üzerinde uygulanması) çalıştırdı. Yaratıcı drapaj (kalıp çıkarma) atölyesinde tasarımcı Özlem Erkan, tasarım öğrencilerine yeni ufuklar açarken, fuarın son gününde ise aksesuar tasarımının uluslararası ismi Deniz Kaprol, takı tasarımı atölyesinde öğrencilerin hayal güçlerini tasarımlara yansıtmasına olarak tanıdı.
Sektörün kalbinin artık İzmir’de attığına dikkat çeken İzmir Akdeniz Akademisi yetkilileri, “Genç tasarımcılarla öğrencileri buluşturduğumuz atölye çalışması gibi etkinliklerin, bir bütün olarak sektörün kalitesinin artmasına katkı koyacağına inanıyoruz” dedi.
Atölye çalışmasına katılan öğrencilere, katılım belgelerini Akdeniz Akademisi Tasarım Danışma Kurulu üyeleri Nedim Örün ile Doç. Dr. Şölen Kipöz verdi.
İZMİR ()
foto